Ο αγωνιστής του Πολυτεχνείου κ. Παπουτσής, ο πρόεδρος της ΕΦΕΕ που κάλυψε πολιτικά τους αγώνες των φοιτητών και απέτρεψε την ποινικοποίησή τους, ο υπερασπιστής της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και προασπιστής των δικαιωμάτων, σήμερα ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη...
γίνεται πρωτεργάτης στον κατακερματισμό και τη πολυδιάσπαση για τον «καλύτερο έλεγχο» και τη χειραγώγηση των οργανώσεων, σε χρονικό διάστημα που συμβαίνουν και θα συμβούν οι μεγαλύτερες δυσμενείς αλλαγές στον εργασιακό βίο.
Στόχος η απαξίωση και ο αποπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος για να χρησιμοποιείται η Αστυνομία απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα προκειμένου να εφαρμοστούν τα επαχθή μέτρα που επιβάλλουν τρόικες και μνημόνια...
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής:
γίνεται πρωτεργάτης στον κατακερματισμό και τη πολυδιάσπαση για τον «καλύτερο έλεγχο» και τη χειραγώγηση των οργανώσεων, σε χρονικό διάστημα που συμβαίνουν και θα συμβούν οι μεγαλύτερες δυσμενείς αλλαγές στον εργασιακό βίο.
Στόχος η απαξίωση και ο αποπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος για να χρησιμοποιείται η Αστυνομία απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα προκειμένου να εφαρμοστούν τα επαχθή μέτρα που επιβάλλουν τρόικες και μνημόνια...
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής:
Στις 8/2/2011, κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις».
Το εν λόγω Σχέδιο Νόμου είχε τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση στις 26 Νοεμβρίου 2010 και ακολούθως στις 29 Δεκεμβρίου 2010, ο Υπουργός κ. Παπουτσής το εμφάνισε προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Εντελώς αιφνιδιαστικά, στο κατατεθέν χθες Σχέδιο Νόμου συμπεριλαμβάνονται διατάξεις (Άρθρο 18 παρ. 2,3,4) οι οποίες αφορούν τη συνδικαλιστική δράση στην ΕΛ.ΑΣ. και τροποποιούν διατάξεις του ισχύοντος συνδικαλιστικού Νόμου μόνο για την ΕΛ.ΑΣ. (περίπτ.α΄ της παρ. 4 του άρθρου 30 α΄ του Ν. 1264/82 όπως αυτό είχε προστεθεί με το Ν.2265/94).
Οι συγκεκριμένες διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 18 παρ. 2 μαζί βεβαίως και με αυτές της παρ. 1 του άρθρου 18 κρίνονται επιεικώς ως απαράδεκτες και στοχεύουν ευθέως στη διάλυση του μαχόμενου αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εννοείται βέβαια ότι ουδέποτε οι συγκεκριμένες προτεινόμενες προς ψήφιση προσθήκες-τροποποιήσεις του άρθρου 18 παρ. 2 , τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και βεβαίως ουδέποτε παρουσιάστηκαν από τον κ. Υπουργό στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 29ης Δεκεμβρίου 2010.
Συγκεκριμένα με τις προτεινόμενες και κατατιθέμενες προς ψήφιση διατάξεις προβλέπεται ότι:
1. « Σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση ή Διεύθυνση Αστυνομίας ιδρύεται μία ένωση αστυνομικών υπαλλήλων ………» (περ. α΄ της παρ. 4 του άρθρου 30 α΄ του Ν. 2265/82 όπως αντικ. με το Ν. 2265/99.)
2. «Κάθε αστυνομικός δικαιούται να είναι μέλος μόνο της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ή περιφέρειας όπου υπηρετεί…..» (παρ.5 του άρθρου 30 α΄ του Ν. 1264 όπως προστέθηκε με α. 1 του Ν. 2265/94).
3. «Οργανώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ήδη συσταθεί οφείλουν να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους στις ανωτέρω διατάξεις και να ζητήσουν έγκριση αυτών από τα αρμόδια δικαστήρια μέσα σε έξι (6) μήνες από την έναρξη του ισχύοντος Νόμου. Οι οργανώσεις αυτές καθώς και όσες ιδρυθούν …..οφείλουν να προκηρύξουν εκλογές ……. όχι νωρίτερα από τέσσερις (4) μήνες και όχι αργότερα από έξι (6) μήνες από την έγκριση του καταστατικού της……….»
Είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένες προσθήκες τελευταίας στιγμής που ουδέποτε τέθηκαν σε Δημόσια Διαβούλευση και ουδέποτε παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, ακυρώνουν εν τοις πράγμασιν σοβαρότατες κατακτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, πολυδιασπούν τη δράση του, δημιουργούν πλείστα νομικά προβλήματα ιδίως για τις διάδοχες ενώσεις, είναι ευθέως αντισυνταγματικές και είναι παντελώς αντίθετες στη συνενωτική λογική του πρόσφατου Νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση (Ν. 3852/10 –«Καλλικράτης»). Επιπλέον είναι εντελώς αποσπασματικές γιατί δεν είδαμε καμία εν γένει τροποποίηση του Νόμου- πλαισίου 1264/82. Εξώφθαλμα λοιπόν ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει οικεία βουλήσει τις συγκεκριμένες διατάξεις ως παντελώς άστοχες και υπαγορευμένες από κακούς συμβούλους και με προφανή στόχευση τον κατακερματισμό και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Άμεσα το Δ.Σ. της Ένωσης ανέλαβε πρωτοβουλία συναντήσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα για την ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργούνται και βεβαίως θα επιδιώξουμε να πείσουμε πρωτίστως τον ίδιο τον Υπουργό.
Ο συνδικαλισμός στην ΕΛ.ΑΣ. είναι θεσμική κατάκτηση ανάδειξης προβλημάτων και επίλυσής τους και κανένας δεν έχει δικαίωμα κάνοντας μικροπολιτική να την ακυρώσει. Νομοθετήματα που ενσπείρουν την εσωστρέφεια θα γίνουν μπούμερανγκ για τους εμπνευστές τους.
Ο καθένας θα αναλάβει πλέον τις ευθύνες του.
Filokseno**
Πηγή: http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_8509.html
www.filokseno.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου