Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Για την αυτοκρατορία των βαρβάρων» μίλησε ο Κάστρο



Αρνούμενος ότι παραδέχτηκε αποτυχία του κουβανικού μοντέλου

Ο κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στιγμάτισε σήμερα «την αυτοκρατορία των βαρβάρων» των ΗΠΑ και τον καπιταλισμό, σε ομιλία του ενώπιον χιλιάδων Κουβανών με την ευκαιρία της 50ης επετείου της ίδρυσης των Επιτροπών υπεράσπισης της Επανάστασης.

«Η επανάστασή μας είχε να αντιπαρατεθεί με την πλέον ισχυρή αυτοκρατορία του κόσμου, την αυτοκρατορία των γιάνκηδων. Είναι μια αυτοκρατορία βαρβάρων και πολλοί από τους ηγέτες της ήταν πραγματικά βάρβαροι...Είναι η πλέον πολεμοχαρής αυτοκρατορία», δήλωσε ο 84χρονος Φιντέλ που ήταν ντυμένος με τα γνωστά στρατιωτικά πράσινο-χακί ρούχα.

Ο Κάστρο η χώρα του οποίου υφίσταται επί 48 χρόνια το αμερικανικό εμπάργκο, μίλησε για τρία τέταρτα της ώρας στη μεγάλη συγκέντρωση, και στη συνέχεια εκφώνησε ομιλία, με κάποια δυσκολία, και σχεδόν αυτοσχεδιάζοντας, για μισή ώρα ακόμα μπροστά στο Μουσείο της Επανάστασης, όπου ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1960 την ίδρυση των Επιτροπών υπεράσπισης της Επανάστασης.

«Ο καπιταλισμός δεν έχει καμία ηθική αξία, ούτε δεοντολογική, όλα είναι εμπόριο. Δεν μπορεί να διαπαιδαγωγείται ένας λαός κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί μετατρέπεται σε εγωιστή και κακοποιό», δήλωσε ο Φιντέλ Κάστρο οι εκτιμήσεις του οποίου για την αποτυχία του κουβανικού μοντέλου, σύμφωνα με τον ίδιο παρερμηνεύτηκαν και παραποιήθηκαν από τον αμερικανό δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη, η οποία ποτέ δεν μεταδόθηκε στην Κούβα.

Filokseno**
 Πηγή: NewsBeast.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου