Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα διαστημικό… ξενοδοχείο με αγάπη από τη Ρωσία!


Μια ρωσική εταιρία αποκάλυψε το φιλόδοξο σχέδιό της να δρομολογήσει ένα «κοσμικό ξενοδοχείο» για εύπορους διαστημικούς τουρίστες.

«Το ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι άνετο στο εξωτερικό του και θα είναι δυνατό να βλέπει κανείς τη Γη από μεγάλα φινιστρίνια», δήλωσε ο Sergei Kostenko της Orbital Technologies ενώ το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο πρακτορείο RIA Novosti αναφέρει πως  οι άνετοι ξενώνες τεσσάρων δωματίων θα μπορούν να βρίσκονται σε… τροχιά από το 2016


Οι επισκέπτες θα μεταφέρονται στο ξενοδοχείο με διαστημικό λεωφορείο σαν αυτό που χρησιμοποιείται για να μεταφέρονται οι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η εταιρία που έχει τη βάση της στη Μόσχα δεν αποκάλυψε πως θα χτιστεί το ξενοδοχείο ούτε πως θα χρηματοδοτηθεί.

Μέχρι τώρα οι διαστημικοί τουρίστες, όπως ο αμερικανός επιχειρηματίας Dennis Tito, «στριμώχνονταν» στο ISS μαζί με τους αστρονόμους και τα πειράματά τους.

Το νέο ξενοδοχείο θα παρέχει περισσότερες ανέσεις και δεν θα θυμίζει τον διαστημικό σταθμό, σύφωνα με τον Kostenko, ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως το ξενοδοχείο θα στοχεύσει σε εύπορα άτομα και αντιπροσώπους ιδιωτικών εταιριών που θέλουν να κάνουν έρευνα στο διάστημα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το κόστος διαμονής, ενώ Ρώσοι αλλά και Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στο πρότζεκτ εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το πρώτο τμήμα θα περιλαμβάνει τέσσερις καμπίνες σχεδιασμένες για επτά άτομα που θα βρίσκονται σε ένα χώρο 20 κυβικών μέτρων. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος, το φαγητό θα προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του κάθε ατόμου και μάλιστα υπάρχει περίπτωση τα γεύματα να μαγειρεύονται από γνωστούς σεφ πριν σταλθούν στο διάστημα.


Filokseno**
 Πηγή:24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου