Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ρητή η εντολή της τρόικας: Να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/troika101-458x315.jpg

Η προοπτική της πώλησης πλειοψηφικών πακέτων μετοχών σε τράπεζες...


που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να τελούν υπό τον έλεγχο του δημοσίου φαντάζει αυτή τη στιγμή πολύ πιθανή στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων - μαμούθ που προωθεί η τρόικα των ελεγκτών στην Ελλάδα για την επόμενη πενταετία.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.Ντερόουζ και Τόουμσεν, αναχωρώντας από την Ελλάδα την Παρασκευή το βράδυ άφησαν μια ρητή εντολή: Να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Μάλιστα, πεποίθηση τους είναι ότι αν ανοίξει ο σχετικός κύκλος, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και ξένων ενδιαφερομένων, αν και στην Αθήνα εκφράζονται πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με αυτή την προοπτική.

Ενδεχομένως, επενδυτικό ενδιαφέρον να σημειωθεί για την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς στο παρελθόν γαλλικές κυρίως τράπεζες προσέγγισαν το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του αναφορικά με το θέμα.

Εκτοτε, όμως, αγνοείται η τύχη τους και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ξαναδώσουν το παρόν, αν κι όποτε το θέμα ανοίξει. Αντιθέτως, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι περιορισμένο θα είναι το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από ελληνικής πλευράς. Κι αυτό γιατί, σε αυτή τη φάση, οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι μάλλον περιορισμένες. Με εξαίρεση την Εθνική, η οποία υπό όρους και προϋποθέσεις, θα μπορούσε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, καμία άλλη τράπεζα δεν θα ενδιαφέρονταν ακόμα και γι αυτό το "διαμάντι του στέμματος" των αποκρατικοποιήσεων, του ΤΤ.



Filokseno**
 Πηγή: newscode.gr
 www.filokseno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου