Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

''Και τώρα οι δυο μας''


Τέλος το ψέμματα. Το ερχόμενο Σάββατο κρίνονται τα πάντα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρούνται έχοντας διαφορά +7. Οποιαδήποτε αποτέλεσμα πέρα της νίκης του δεύτερου, σημαίνει και στέψη Πρωταθλητή. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από τους γηπεδούχους.

Ολυμπιακός (57 βαθμοί)
Η καλύτερη έδρα του Πρωταθλήματος με 10 στα 10 νίκες. Η καλύτερη επίθεση και η καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα. (42-10)...
Αν κάποιοι πιστεύουν στους αριθμούς, τότε τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ποιος είναι το αφεντικό
Από κει και πέρα το Καραΐσκάκη αναμένεται να πάρει φωτιά. 33.000 φίλαθλοι ζουν και αναπνέουν από χθες το βράδυ γι' αυτό το παιχνίδι. Ας ελπίσουμε ότι το πάθος αυτό θα εκδηλωθεί εντός του γηπέδου σε κόσμια πλαίσια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού άλλωστε, έχει αποδείξει ότι αν θέλει μπορεί να κάνει τους υπόλοιπους να τον θαυμάζουν.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει καταλήξει ακόμη στους έντεκα, αφού είναι νωρίς. Ο Ισπανός όμως πρέπει να αποφασίσει εάν θα χτυπήσει το παιχνίδι ή αν θα βολευτεί και με μια ισοπαλία. Παίκτες και κόσμος διψούν για νίκη, αφού φέτος ηττήθηκαν 2-1 στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει τα πάντα. Στην προπονητική δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Εάν επιλέξει να το πάει στην ισοπαλία δεν πρόκειται να τον αλλάξει κανείς. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να το χτυπήσει το ματσάκι (και μάλλον αυτό θα κάνει) καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού μπάζει από παντού.

Παναθηναϊκός (50 βαθμοί)

Αυτός είναι που έχει το άγχος. Για τους πράσινους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από το διπλό. Αυτό το ξέρουν άπαντες και είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαριστεί ποιος αντέχει στα δύσκολα και ποιος όχι. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Φερέιρα θα πρέπει να δέσει σωστά άμυνα και κέντρο. Εάν μπει από το πρώτο λεπτό ανοιχτά με το βάρος μόνο μπροστά, το έχασε το παιχνίδι. Στα τελευταία ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι χωλαίνει αμυντικά. Η επιστροφή των Μπουμσόνγ και Ζιλμπέρτο μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό. Από κει και πέρα θεωρώ απαραίτητη την παρουσία του Καραγκούνη στο παιχνίδι. Ο φυσικός αρχηγός δεν μπορεί να λείπει από ένα τέτοιο ματς.
Και πάμε στο κεφάλαιο Τζιμπρίλ Σισέ. Το μεγάλο όπλο του τριφυλλιού. Ο καλύτερος παίκτης που έχει να επιδείξει το ελληνικό Πρωτάθλημα. Λεπτομέρειες για την αξία του δεν θα αναφέρουμε καθώς μιλάμε για ΤΗΝ παικτούρα. Το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο παρασύρει και τους υπόλοιπους και μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη θα βοηθήσουν πολύ στον τομέα αυτό. Απαραίτητα θεωρούνται ο αγωνιστικός τσαμπουκάς του Σωτήρη Νίνη, και η ηρεμία του Σεμπαστιάν Λέτο. Ο τελευταίος έχει παρουσιάσει πολλή νευρικότητα στο παιχνίδι του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το μπιζάρισμα από την εξέδρα μπορεί να τον μετατρέψει σε αρνητικό πρωταγωνιστή.

Είναι Δευτέρα σήμερα, ημέρα των ερωτευμένων. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην γράψουμε ένα κειμενάκι για τη σχέση αγάπης των δύο ομάδων!!

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα παραμείνουν σε κόσμια πλαίσια.


Filokseno**
Πηγή: Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου