Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



Δύσκολη ημέρα η σημερινή για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κινείται, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αφορμή την ψήφιση, σήμερα στη βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου.

Απροσπέλαστο αναμένεται να είναι για πολλές ώρες και το κέντρο της Αθήνας, αφού οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.Δε θα ισχύσει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο. Επίσης οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κοτζιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Χτες, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν νέα μηχανοκίνητη πορεία και σε δηλώσεις τους οι συνδικαλιστές εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο, το οποίο, κατά την άποψή τους, καταδικάζει τους εργαζόμενους και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. Σημείωσαν δε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα.

Την Τετάρτη, που το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία την Τετάρτη θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης, κατά την οποία θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Κατά την συζήτηση τη Δευτέρα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου, ενώ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ ζήτησαν την απόσυρσή του.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την Τρίτη το απόγευμα επί των άρθρων και των τροπολογιών και η ψήφισή του αναμένεται αργά το βράδυ.

Σε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής προέβη ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με αυτές, προβλέπεται μεταξύ άλλων, δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα Μεταφοράς για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, μείωση του αριθμού των υπό μετάταξη υπαλλήλων και εξαίρεση των μηχανοδηγών από τις μετατάξεις...


Filokseno**
 Πηγή: http://www.freeonlinenewz.com/2011/02/24.html
 www.filokseno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου