Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Οδηγός νίκης στο ντέρμπι

 

Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη

 

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού και όχι απλά του ποδοσφαίρου. Όταν ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και το αντίθετο, όλη η Ελλάδα έχει στραμμένα τα βλέμματα της επάνω στο ματς αυτό...
 

Τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη

Οι «πράσινοι» από την μέρα που γύρισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία καθώς μετράει τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία νίκη. Ωστόσο όπως αναφέραμε αν η ομάδα του Φερέιρα θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για τίτλο, θα πρέπει να πετύχει την δεύτερη νίκη της.

Να κρατήσει το μηδέν


Αρχικά το πιο λογικό είναι να μειώσει τα λάθη στην άμυνα και να καταφέρει να κρατήσει το μηδέν. Με τον Σισέ στην επίθεση και τον ανεβασμένο Λέτο, το γκολ θα το βάλει, αλλά πάντα υπάρχει για τα όσα γίνονται πίσω. Η επιστροφή του Μπουμσόνγκ ενισχύει την άμυνα και έχοντας δίπλα τον ανεβασμένο Καντέ, μπορούν οι «πράσινοι» να το κρατήσουν. Βέβαια για να μην δεχθεί γκολ θα πρέπει οι Ζιλμπέρτο με τον Κατσουράνη να παίξουν όμως και με την ΑΕΚ.

Να μην φοβηθούν το εχθρικό κλίμα

Σίγουρα το κλίμα που θα συναντήσουν δεν θα είναι καθόλου φιλικό, ωστόσο θα πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ειδικά στον ψυχολογικό τομέα. Εδώ θα πρέπει να αναλάβει δράση ο Σισέ, που είναι ο παίκτης που μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του. Θα πρέπει να βγει μπροστά και να δείξει αυτό που έχει δείξει τόσα χρόνια, ότι δεν φοβάται από έδρες.

Να μην ανεχθούν τα περσινά

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι να μπορέσει η ομάδα να φτάσει κανονικά στο γήπεδο και να ξεκινήσει το ζέσταμα. Το περσινό με τους παίκτες να κάθονται τόση ώρα στο πούλμαν λόγω των επεισοδίων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί και στον Παναθηναϊκό αν κρίνουμε από τις δηλώσεις τους, δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να επαναληφθεί.

Να προσέξει το τελευταίο τέταρτο του πρώτο μέρους

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να προσέξουν το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο διάστημα αυτό οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί από την περίοδο 2004-05 πέντε από τα επτά συνολικά τέρματα στις έξι τους αναμετρήσεις στο Καραϊσκάκη.

Ψυχολογία, να τρώνε σίδερα

Σημαντικότατο στοιχείο θα είναι η ψυχολογία και στο «τριφύλλι» θα πρέπει να πάνε στον Πειραιά και να αγωνιστούν σαν να είναι αυτός ένας τελικός του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να έχουν δώσει απίστευτα μεγάλο βάρος στην ψυχολογική στήριξη και γι’ αυτό δεν θα έκανε καθόλου κακό μία ανοικτή προπόνηση στην Λεωφόρο να πάει ο κόσμος να εμψυχώσει τους παίκτες.


πηγή: gazzetta

Filokseno** Πηγή: www.filokseno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου