Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η Αθήνα χάνει τα σύμβολά της



Τοξικομανείς και ένα απέραντο παζάρι στους αρχαιολογικούς χώρους

Είναι η απόλυτη αυτοκαταστροφή για μια ιστορική πρωτεύουσα. Το πρώτο της μουσείο, το μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή κλασικών αρχαιοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, περικυκλωμένο από εικόνες αποτρόπαιες, αδιανόητες για χιλιάδες Αθηναίους και τουρίστες, που δεν μπορούν να πιστέψουν όσα βλέπουν μέρα μεσημέρι στην οδό Πατησίων.

Όπως αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ της η Καθημερινή, ο πεζόδρομος της οδού Τοσίτσα, λίγα μέτρα από την είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έχει μετατραπεί εδώ και μήνες σε στέκι τοξικομανών. Δεκάδες απελπισμένοι άνθρωποι περιμένουν τη δόση τους, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, κάνουν την ανάγκη τους ανάμεσα στους θάμνους, κοιμούνται στα παγκάκια.

Η οδός Τοσίτσα καταλήγει στην οδό Μπουμπουλίνας, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Θα περίμενε κανείς ότι η ακραία υποβάθμιση της οδού Τοσίτσα, σε σημείο τεράστιας τουριστικής σημασίας, θα κινητοποιούσε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και, φυσικά, την κυβέρνηση.

Αν η κλειστή Ακρόπολη για μία ή δύο ημέρες συνιστά (δικαίως) μείζον ζήτημα, γιατί δεν είναι ζήτημα η εγκατάλειψη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε ένα περιβάλλον ανθρώπινης εξαθλίωσης;

Filokseno**
 Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου