Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πως ο James Blunt απέτρεψε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1999...



Μην σας παραξενεύει ο τίτλος. Σωστά διαβάζετε! Ο γνωστός τραγουδιστής James Blunt αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο BBC, πως όταν ήταν στρατιώτης στο Κόσοβο δεν υπάκουσε σε μια διαταγή να επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα υποστηρίζοντας ότι δε φοβήθηκε να πάει στρατοδικείο. Η ιστορία όπως εξιστορήθηκε στο BBC Radio 5, έχει ως εξής…


Ο James Blunt το 1999 βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κόσοβο, ως επικεφαλής αξιωματικός ενός συντάγματος αλεξιπτωτιστών, έχοντας 30.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ υπό τις διαταγές του. Ο James έλαβε διαταγή να καταλάβει δια των όπλων το αεροδρόμιο της Πρίστινα, το οποίο όμως είχαν προλάβει να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τα Ρωσικά στρατεύματα. «Μου ζήτησαν να επιτεθώ σε 200 Ρώσους στρατιώτες που βρισκόντουσαν εκεί», είπε ο διάσημος τραγουδιστής.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός στρατηγός Wesley Clark έδωσε ευθεία εντολή στον 25χρονο τότε Blunt να επιτεθεί στις Ρωσικές δυνάμεις με κάθε μέσο και αν χρειαστεί να τους εξοντώσει ώστε το αεροδρόμιο να είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Όμως ο τραγουδιστής αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή γιατί αλλιώς, όπως λέει στο BBC, θα ξεσπούσε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάλιστα γλίτωσε από το στρατοδικείο γιατί τον υποστήριξε ο Βρετανός στρατηγός Sir Mike Jackson, καθώς συμφωνούσε με τις ανησυχητικές συνέπειες μιας πιθανής προσπάθειας ανακατάληψης.

Ο James Blunt εγκατέλειψε την στρατιωτική του καριέρα το 2002 για να γίνει τραγουδιστής και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το τραγούδι ''You're Beautiful'' που έγινε παγκόσμια επιτυχία.


Filokseno**
 Πηγή: e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου