Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Η ανεργία στέλνει τους Έλληνες στην Τουρκία


Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας και του υψηλού ποσοστού ανεργίας που ολοένα και αυξάνεται, οι Έλληνες στρέφονται στην Τουρκία και... αναζητούν εργασία.

Έχει παρατηρηθεί αύξηση των αιτήσεων για δουλειά στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης και στο Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο από Έλληνες ανέργους. Αυτοί που χτυπούν την πόρτα του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, αποφασισμένοι να μεταβούν στη γειτονική χώρα, είναι κατά κανόνα πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 


Εκεί, όπως εκτιμούν, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και καριέρας. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας, εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.


Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται περισσότερες από 400 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, έστω και χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα, θεωρούν πως η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια λύση. 


Ειδικότερα, το εμπορικό τμήμα του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", λαμβάνει δέκα αιτήσεις μηνιαίως. 


"Πέρυσι δεν υπήρχε ούτε μία αίτηση" επισημαίνει ο προϊστάμενος του εμπορικού τμήματος του προξενείου, Γιάννης Καρκάνης, τονίζοντας πως το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του από τις αρχές του έτους με τις αιτήσεις να φτάνουν από κάθε περιοχή της Ελλάδας. 


Όσοι πάλι είναι περισσότερο μορφωμένοι απευθύνονται στο Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο. "Το φαινόμενο, που άρχισε να εμφανίζεται τους τελευταίους έξι μήνες, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση (το λιγότερο μία αίτηση ημερησίως) και όσο περνούν οι μέρες γίνεται πιο έντονο", αναφέρει ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, Ζανό Απικιάν. 


Σημειώνει μάλιστα πως ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες στρέφονται στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. "Κάθε ξένη επένδυση στην Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη. Θεωρούν ότι ενισχύει το μέτωπο κατά της ανεργίας", σημειώνει ο Ζανό Απικιάν.


Filokseno**
 Πηγή: 24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου