Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Άστατος καιρός το Σαββατοκύριακο

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/11/th-kairos-sabbatokyriako-13noembriou2010.jpg
Με  τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα κυλήσει το Σάββατο αλλά την Κυριακή... τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Αντίθετα στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας το Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη τοπική συννεφιά ενώ την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παράλληλα οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα....

Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια αλλά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθεί τοπική συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Αιγαίου πιθανόν τοπικά να είναι έντονες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί στις βορειότερες περιοχές.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανοιχτά τοπικά 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, , τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια καθώς και στο κεντρικό, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπεται τοπική συννεφιά.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο κυρίως τις πρωινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Filokseno**
 Πηγή:24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου