Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ "ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΝ" ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ "ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ"

Ο Νότης Σφακιανάκης ολοκληρώνει την τριλογία του ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ, με επτά τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή, μα και τη ξεσηκώνουν... 

Και πώς το κάνει αυτό; Με το ένστικτο που τον οδηγεί να επιλέξει κατ’ αρχήν στίχο με νόημα και ουσία. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι του δίσκου, «Του γέρου κόσμου η καρδιά» –του Λαθισιώτη ποιητή Κωστή Μουδάτσου που αφηγείται την αγάπη του για τη ζωή σε ριμαριστό δεκαπεντασύλλαβο–, ο Νότης δηλώνει καθαρά τη διάθεση να διαφοροποιηθεί για μια ακόμη φορά, όπως και κάνει με τον «Έλληνα» σε στίχους Πάνου Φαλάρα, ένα κομμάτι που ακούμε από τους ραδιοφωνικούς μας δέκτες χωρίς όμως αυτό να μετριάζει την πρώτη έκπληξη... Που συνεχίζει με τη «Βασίλισσά μου» του Βασίλη Δήμα, το «Να’ χα μια καρδιά ακόμα» του Βασίλη Φουτσιτζή, και το «Δεν είσαι εντάξει» του Νίκου Δουλού και επιτείνεται στα κομμάτια, «Δεν νομίζω», «Δεν υπάρχεις», σε στίχους και μουσική Γιώργου Μουκίδη. Κι αν ο στίχος ποντάρει στην αλήθεια, τη συντροφικότητα και την παρέα που θα συγκινηθεί, θα ξεσπάσει και θα χορέψει, η μουσική είναι που θα τον απογειώσει, –γραμμένη από τον Μιχάλη Ξυδάκη, τον Χριστόφορο Γερμενή, τον Β. Δήμα, τον Δημήτρη Ρακιντζή και τον Ανδρέα Μέξα. Η διεύθυνση παραγωγής του δίσκου είναι του Μανώλη Βλάχου.
Και με τη φωνή του. Τη φωνή του Νότη Σφακιανάκη που ερμηνεύει ιδανικά αυτά τα τραγούδια και τα κάνει διαχρονικά... 

Το ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥ είναι ένα έργο τολμηρό στην σύλληψή του –όπως όλοι οι δίσκοι του Νότη–, καθηλωτικό, επίκαιρο και αιχμηρό και ταυτόχρονα διορατικό για όλα κείνα που περιμένουμε, κι ονειρευόμαστε. Ένας δίσκος που μας αφορά. Σκηνοθετημένος, ενορχηστρωμένος και ερμηνευμένος με την γνωστή ευαισθησία αλλά και μαεστρία του Νότη Σφακιανάκη να ανιχνεύει με πάθος το σπουδαίο μέσα στα μικρά, απλά κι ουσιαστικά ζητήματα της κάθε μέρας. 
«Και έτσι κλείνει ο κύκλος που άνοιξε πριν από έναν χρόνο ακριβώς», γράφει στο σημείωμά του ο Νότης Σφακιανάκης.
«Χορευτικόν» το αποτέλεσμα αυτού του τρίτου δίσκου (και όχι μόνον) με τραγούδια από αξιόλογους δημιουργούς και με ήχους από διάφορα μέρη της πατρίδος μας. Όλοι εμείς που φτιάξαμε αυτό το αποτέλεσμα το αφήνουμε σε σας να το αξιολογήσετε και ευελπιστούμε να το αγαπήσετε όπως και τα άλλα δύο!
Καλή ακρόαση και θα τα ξαναπούμε σύντομα...
Η αγάπη και η αλήθεια Οδηγός σας».
Notis

Filokseno**
 Πηγή:24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου