Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διαχειριστείτε τα δώρα των παιδιών σας


Διαχειριστείτε τα δώρα των παιδιών σας

Η υπερπροσφορά παιχνιδιών προκαλεί κορεσμό

Τα περισσότερα σπίτια αυτές τις γιορτινές ημέρες γεμίζουν από παιχνίδια! Είναι αλήθεια ότι όποιος σας επισκέπτεται, σκέφτεται να αγοράσει και κάτι για το ή τα παιδιά σας, με αποτέλεσμα το σπίτι σας να μεταμορφώνεται σε μίνι παιδότοπο.

Ωστόσο, η υπερπροσφορά παιχνιδιών στα παιδιά δεν δημιουργεί μόνο χωροταξικό πρόβλημα στους γονείς, αλλά προκαλεί κορεσμό και στα ίδια τα παιδιά, τα οποία μπορεί αρχικά να χαίρονται με τα παιχνίδια τους, αλλά σχεδόν αμέσως μετά τα βαριούνται και τα ξεχνάνε!

Όσο συχνότερα αλλάζει παιχνίδια ένα παιδί, τόσο πιο σύντομα τελικά βαριέται και αναζητά το επόμενο, μια και έχει μάθει να αλλάζει το ένα μετά το άλλο. Το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο, αν πλέον το παιδί πιστέψει ότι είναι υποχρέωση των μεγάλων να του κάνουν δώρα ή να του αγοράζουν παιχνίδια, καθώς χάνεται η αξία της προσφοράς, ενώ αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του!

Προσοχή λοιπόν…

Ακόμα και τώρα που είναι Χριστούγεννα, καλό είναι να μη φορτώνετε τα παιδιά σας με δώρα. Αν, μάλιστα, έχετε την ευκαιρία, κρύψτε κάποιο από τα δώρα, που έφερε κάποιος φίλος ή συγγενής και εμφανίστε το ως αμοιβή για κάτι καλό, που θα κάνει το παιδί σας τους επόμενους μήνες!

Επίσης ένα καλό κόλπο, που εξοικονομεί χώρο σε εσάς και κάνει τα παιδιά να αναζητήσουν ένα παιχνίδι που δεν θέλουν πια να παίζουν, είναι να το κρύψετε και να το παρουσιάσετε ύστερα από καιρό. Σίγουρα θα του αναθερμάνετε το ενδιαφέρον!

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου