Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρώτα του Χριστούγεννα...


Συμβουλές για να προσφέρετε μαγικές στιγμές στα μωρά σας!
Εννοείται ότι το καλύτερο δώρο της ζωής σας είναι το παιδάκι σας, γι’ αυτό και θα θέλατε να κάνετε τα πρώτα του Χριστούγεννα τόσο μαγικά που να μην τα ξεχάσει ποτέ...
Όμως αυτό γίνεται; Μάλλον όχι, μια και οι μνήμες από αυτή την ηλικία περιορίζονται μόνο σε εικόνες, που θα βλέπει το παιδί από φωτογραφίες, που θα έχετε τραβήξει. Παρ'όλα αυτά όμως, θα το θυμάστε εσείς και θα υπάρχουν άλλωστε πάντα και τα αποδεικτικά στοιχεία των φωτογραφιών!

Πώς όμως μπορείτε να κάνετε αυτά τα Χριστούγεννα ιδιαίτερα; Η απάντηση κρύβεται σε πολύ μικρά και απλά πραγματάκια.


Αποκτήστε σχέδιο για τις γιορτές

Μέχρι σήμερα αποφασίζατε για δυο και το τι θα κάνατε στις γιορτές δεν ήταν και πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού μπορούσατε στην ίδια μέρα να περάσετε από τους γονείς σας, αλλά να παραβρεθείτε και σε ένα πάρτυ το ίδιο βράδυ! Αυτά όμως μέχρι πέρσι. Καλό είναι φέτος να ξεκαθαρίσετε από νωρίς που θα περάσετε τις άγιες αυτές ημέρες, ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις… εκτός βέβαια και αν έχετε κουράγιο να συγκεντρώσετε όλη την οικογένεια στο δικό σας σπίτι!

Δημιουργήστε χώρο

Αυτές τις ημέρες όλοι κάνουν δώρα σε όλους και εννοείται ότι το νέο μέλος της οικογένειας θα έχει την τιμητική του! Όμως που θα μπουν όλα τα νέα πράγματα αν εσείς δεν έχετε δημιουργήσει χώρο; Κάντε λοιπόν μια «έφοδο» στο παιδικό δωμάτιο και χαρίστε ή αποθηκεύστε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε πλέον, κάνοντας χώρο για να μπουν τα νέα πράγματα που θα φέρουν στο μωρό σας. Άλλωστε, υπάρχουν παιδάκια, που μπορεί να έχουν απόλυτη ανάγκη αυτό που εσείς πλέον δεν χρειάζεστε.

Μην το παρακάνετε

Μπορεί να έχετε πολύ κόσμο που δεν έχετε δει για πολύ καιρό, ενώ επίσης θα θέλετε να δείξετε σε όλους το μικρό σας θαύμα, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε και να κουράσετε το μωρό σας. Πρέπει να σεβαστείτε την ανάγκη του για ύπνο και ξεκούραση. Άλλωστε, αν δεν το κάνετε, σε όλες τις φωτογραφίες θα φαίνεται κατσούφικο και κουρασμένο!

Γιορτάστε με την οικογένεια

Ακόμα και αν δεν μπορείτε να περάσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων με μέλη της οικογένειάς σας, προσπαθήστε να κάνετε το αγγελούδι σας να αισθανθεί ότι όλοι είναι κοντά του. Πως; Βάζοντας τις φωτογραφίες των συγγενών σας σε σημείο που να βλέπει το παιδάκι σας. Κάθε φορά που θα κοιτάει προς τα εκεί – και θα το κάνει συνέχεια – επαναλαμβάνετε τα ονόματα των ατόμων, που φαίνονται στις φωτογραφίες. Πέρα από το γεγονός ότι τα παιδιά λατρεύουν να κοιτούν φωτογραφίες, το μωρό σας θα μάθει πολύ γρήγορα ποιοι είναι οι παππούδες και ποιοι οι θείοι του, ακόμα και αν δεν τους έχει δει από κοντά πολλές φορές.

Δημιουργήστε παράδοση

Ξεκινήστε μια εντελώς νέα παράδοση από φέτος, την οποία θα ακολουθείτε κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής. Θα είναι κάτι μικρό και απλό, που θα μπορείτε να κάνετε κάθε χρονιά, αλλά που θα αντιπροσωπεύει μόνο τη δική σας οικογένεια. Αν και το μωρό δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει από τώρα κάτι τέτοιο, η ετήσια επανάληψη μιας διαδικασίας με την οικογένειά του θα κάνει τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές ιδιαίτερες.

Φωτογραφία με τον Άγιο – Βασίλη

Τώρα που το μωράκι σας είναι τόσο μικρό, δεν αντιδρά ακόμα όταν το παίρνει αγκαλιά κάποιος που δεν γνωρίζει καλά. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είναι και η καλύτερη ηλικία για να βγει φωτογραφία με τον Άγιο – Βασίλη! Θα είναι χαμογελαστό και επιπλέον θα καμαρώνει αργότερα, κοιτώντας αυτή την εικόνα!

Διαβάστε του

Αγοράστε ένα βιβλίο με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και διαβάστε του. Θα το λατρέψει και κάθε χρόνο θα ανυπομονεί να τις ξανακούσει.

Βάλτε λαμπάκια

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τα μωρά ησυχάζουν, όταν βλέπουν τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν. Για να απολαύσετε, λοιπόν, μερικές επιπλέον στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας αυτές τις γιορτές, αλλά και για να κάνετε και το παιδί σας λίγο πιο χαρούμενο, φτιάξτε μικρά μπουκετάκια με χρωματιστά λαμπάκια και βάλτε τα σε σημεία μέσα στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό σας (αλλά αρκετά μακριά του). Ανάψτε τα και …. Ηρεμήστε!

Δημιουργήστε αναμνήσεις των αισθήσεων

Οι γιορτές δεν είναι μόνο το δέντρο και ο Άγιος – Βασίλης. Είναι και οι μυρωδιές από το ψητό της μαμάς, τα κουλουράκια, τους κουραμπιέδες, τα φωτάκια στο δέντρο και τα κουδουνάκια που σηματοδοτούν την άφιξη του Άγιου - Βασίλη. Αφήστε το μωρό σας να νοιώσει τα Χριστούγεννα με όλες του τις αισθήσεις και αυτές είναι σίγουρο ότι θα έχουν καλή μνήμη! Άλλωστε, ποτέ κανένα παιδί δεν ξεχνάει τι του θυμίζει η μυρωδιά από τα μελομακάρονα!




Filokseno**
 Πηγή:t-1-m-e 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου