Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σχέδια για νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ



Οι Άραβες το θεωρούν ως ένα πολύ δυνατό χαρτί

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης, υπεύθυνος των νομικών που μιλάνε με τους Άραβες, αποκάλυψε ότι οι επενδυτές θεωρούν μείζον θέμα το γηπεδικό, ενώ υπάρχει σύνδεση στην αγορά της Μάλαγα με αυτή του ΠΑΟΚ.

Ο Λ. Μαργαρίτης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι ο επικεφαλής των νομικών που ασχολούνται με την υπόθεση των αράβων επενδυτών και μίλησε στο Goal News για τις διαπραγματεύσεις.

«Η κατασκευή νέου γηπέδου είναι σημαντικό θέμα για τους νέους επενδυτές. Στο μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί υπάρχει σαφής όρος που αφορά την πρόθεση των επενδυτών να χτίσουν νέο γήπεδο σε τοποθεσία της αρεσκείας τους. Το θέμα αυτό προς στιγμήν είναι βασικό. Δεν θέλουν ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα ούτε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ούτε με τον Ερασιτέχνη. Το γήπεδο της Τούμπας πάντως είναι γερασμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σχέδια τους. Η πρόθεση των ενδιαφερομένων είναι να ξεκινήσουν την επένδυση τους με ένα ποσό 6.000.000 ευρώ που θα τους δώσει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Δε θα σταματήσουν όμως εκεί. Η επένδυση που θα γίνει θα είναι πολύ μεγαλύτερη και θα αφορά και μεταγραφές και νέο γήπεδο. Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι θα πρέπει να έχουν πρώτα ξεκαθαρίσει όλες οι προβληματικές περιοχές που υπάρχουν στις συζητήσεις και αυτές είναι το ύψος των χρεών, για το οποίο πρέπει να είναι βέβαιοι, και το θέμα του γηπέδου», είπε ο καθηγητής.

Ακόμη μίλησε για την απόκτηση του 51% που δεν εξασφαλίζει την καταστατική πλειοψηφία: «Ο στόχος της απόκτησης του 51% μέσω της αύξησης είναι μόνο η αρχική επένδυση. Από εκεί και πέρα θα γίνει ότι χρειαστεί για την απόκτηση της πλειοψηφίας. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που υπάρχουν σήμερα στον ΠΑΟΚ έχουν στην κατοχή τους μετοχές. Και όλοι αυτοί δεν θα τεθούν επί ποδός. Οι σχέσεις του Θοδωρή Ζαγοράκη είναι πολύ καλές και οι ίδιοι θέλουν να τον έχουν μαζί τους».

Τέλος αποκάλυψε τη σύνδεση μεταξύ ΠΑΟΚ και Μάλαγα: «Ο ένας από τους υποψήφιους επενδυτές συμμετέχει και στην εταιρία που έχει αποκτήσει τη Μάλαγα. Μπορεί η Μάλαγα να μην είναι από τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα στην Ισπανία, ωστόσο θεωρείται υπόδειγμα σε ότι αφορά την οργάνωση της και τις υποδομές. Μάλιστα σε πολλά σημεία η απόκτηση της Μάλαγα αποτελεί πρότυπο για τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ».

Πηγή: gazzetta.gr

Filokseno**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου