Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί πότε δε θα γίνουμε Αγγλία...

Στην Αγγλία μπορεί να μην είναι καθημερινότητα, αλλά θεωρείται απολύτως πιθανό και φυσιολογικό...
ο τελευταίος να χαντακώσει τον πρώτο. 

Η Γουλβς κέρδισε την Μαν Γιουνάιτεντ και μάλιστα με ανατροπή, υποχρεώνοντας την στην πρώτη της ήττα στην premier league. Σημειωτέον, τις δύο ομάδες εκτός από... άβυσσο στο μπάτζετ και στις προδιαγραφές, χωρίζουν και 30 βαθμοί στον πίνακα. Πόσο πιθανό θα φάνταζε στην Ελλάδα ο Πανσερραϊκός να κερδίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό;

Εδώ οι αποστάσεις, αγωνιστικής ισχύος αλλά και επιρροής στα κέντρα αποφάσεων, ανάμεσα στους δύο πρώτους και στους υπόλοιπους είναι χαοτικές. Όπως ακριβώς και στο μπάσκετ. Θα πει κανείς, ναι, όμως υπάρχουν και τα πλέι-οφ.

Ακόμη κι έτσι να' ναι, με την υπάρχουσα διαφορά, που πιο πιθανό είναι να μεγαλώσει παρά να μειωθεί, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινούσε τα πλέι-οφ με 3 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ με 1 και η ΑΕΚ με την Καβάλα από κανέναν. Άρα και εδώ τα πλέι-οφ είναι κάτι σαν το μπάσκετ. Ο... καβγάς γίνεται για την τρίτη θέση και κάτω.

Στην Ισπανία πάλι, στην ACB, η Κάχα Λαμποράλ μπορεί εύκολα και χωρίς να εκπλήξει κανέναν να κερδίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και η Βαλένθια την Μπαρτσελόνα. Εδώ το να κερδίσει το Μαρούσι τον Ολυμπιακό ή ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό ανάγεται στη σφαίρα της φαντασιοπληξίας. Ακόμη κι αν γινόταν όμως, αυτό ποτέ δε θ' άλλαζε το δίδυμο της κορυφής. Και στο ποδόσφαιρο η ΑΕΚ κέρδισε και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και λοιπόν;

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πάρει για τα καλά το δρόμο του μπάσκετ, καθώς και σ' αυτό υπάρχουν εδώ και χρόνια οι δυο ομάδες με τα μεγάλα μπάτζετ που μονοπωλούν τις δύο πρώτες θέσεις και τις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ευρωλίγκα. Οι αναλαμπές της ΑΕΚ που σποραδικά μπαίνει σφήνα στους «αιώνιους» για τη 2η θέση, είναι απλά η εξαίρεση του κανόνα.

Ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο είναι 3ος και στο μπάσκετ 4ος. Το ρόλο της ΑΕΚ στο μπάσκετ, παίζει το Μαρούσι που βρίσκεται στην 3η θέση της Α1. Η Καβάλα είναι η έκπληξη, καθώς έχει και στα δύο αθλήματα την 5η θέση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Άρη που είναι έβδομος και στα δύο.

Το ρόλο της μπασκετικής καλής παρουσίας του Κολοσσού παίζουν στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Εργοτέλη. Στον αντίποδα, ιστορικές ομάδες βολοδέρνουν στις τελευταίες θέσεις τόσο της Α1 όσο και της Σουπερλίγκας. Πανιώνιος, Λάρισα, Πανσερραϊκός στο ποδόσφαιρο, ΑΕΚ, Ηρακλής και Πανελλήνιος στο μπάσκετ.


Filokseno** 
 Πηγή: http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_8538.html
 www.filokseno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου