Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Κόψτε τα τιτικίστικα, έρχεται ο Παναθηναϊκός!»

O Nίκος Αλέφαντος τα... λέει «μαγικά» για ακόμα μία φορά και προσπαθεί να αφυπνίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού, μια και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον αλλαγμένος και επικίνδυνος!

• «Σαν υλικό και σαν ομάδα δεν χωράει συζήτηση ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από τις άλλες στο πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον από ομάδες σαν την Ξάνθη και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Όμως ο Ολυμπιακός περνάει ψιλοκρίση. Έχει καιρό να βγάλει καλό 90λεπτο. Κάποιες σημαντικές μονάδες του είναι πεσμένες, αλλά και σαν ομάδα δεν τρέχει όπως έτρεχε.

• Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Ραούλ Μπράβο σε θέση σέντερ μπακ! Και ο Μέλμπεργκ καλός ήταν, αλλά ειδικά ο Ραούλ Μπράβο μου άρεσε, τον Σουάνη που είναι επικίνδυνος τον έσβησε, τον εξαφάνισε. Με παλικαριά, με ταχύτητα, έβγαζε και την μπάλα από πίσω.  

• Ο Τοροσίδης δεν είναι ο γνωστός Τοροσίδης. Προβλέψιμος, εκβίασε προσπάθειες, δεν του βγήκαν. Ο Χολέμπας όταν τον βάζει μπροστά με χαλάει, αλλά σαν αριστερό μπακ δεν με χαλάει. Είναι γυμνασμένος, εργάτης, βέβαια περάσανε δεκάδες Χολέμπες στην ιστορία του Ολυμπιακού.

• Τα χαφ ήταν πάλι λειψά. Ο Ιμπαγάσα δεν είχε δυνάμεις, βάδιζε μπορώ να πω. Ο δε Μοντέστο κατ’ ανάγκη παίζει σε αυτή τη θέση. Ο Φουστέρ από αυτούς ήταν καλύτερος διότι τρέχει, έχει κίνηση, έβαλε και το γκολ. Όμως γι’ αυτή τη θέση θέλω άλλο παίκτη εγώ στον Ολυμπιακό που ονειρεύομαι. Καλύτερα να πήγαινε ο Φουστέρ πιο πίσω, εκεί που παίζει τώρα ο Ιμπαγάσα, και να έπαιζε χαφάρα στη θέση του Φουστέρ μπροστά. Μία χαφάρα που θα έχει ντρίμπλα και διείσδυση, τέτοιο παίκτη θέλω εκεί. Θες χαφάρα και στη θέση του Μοντέστο. Τα χαφ μας έχω πει ότι δεν είναι για Τσάμπιονς Λιγκ και ότι στα δύσκολα θα έχουν πρόβλημα, τα είδαμε στον ΠΑΟΚ τι έπαθαν…

• Ο Ζαϊρί ήταν ανύπαρκτος αυτή τη φορά, δεν πέρασε μία φάση, έκανε λάθη, ήταν και βαρύς, τον άφηναν τρία μέτρα πίσω. Έχεις δει… πάπια να ξεκινάει να τρέξει; Κουνάει τη μέση δεξιά-αριστερά, έπρεπε να ‘χει μία… μανιβέλα πίσω του χθες να του τη στρίψεις για να ξεκινήσει!

• Ο Ριέρα κάτι πήγε να κάνει, αλλά λίγα πράγματα, δεν δικαιολογεί τα λεφτά του. Κοντεύει να φύγει η σεζόν και ακόμα δεν μπορείς να τον πεις «μεγάλο παίκτη». Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες; Με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη παίζεις. Δείξε. 

• Με Πάντελιτς κορυφή μονάχο του, χάνεις σε ταχύτητα. Μου λείπει πολύ ο Μιραλάς του πρώτου καιρού, έχασε όλη την ταχύτητα ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα ακόμα 1-0 με μέτριο Ολυμπιακό, χωρίς ρυθμό και ταχύτητα.

• Για το ΑΕΚ-Άρης να πω δυο λόγια, αφού ο Άρης θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ κάνει παλαβά πράγματα, είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Με ροτέισον που της στοιχίζει, αφού δεν έχει καλό ρόστερ, όταν της λείπει ο Δέλλας κι ο Λυμπερόπουλος παθαίνει τρικυμία. Τα χαφ της προχθές ήταν ανεκδιήγητα. Είχε και καινούριους παίκτες μέσα που δεν ήξεραν ακόμα τι γίνεται.

• Διαφωνώ με τη θέση που βάζει τον Σκόκο, δεν μπορεί να κυνηγάει τα αντίπαλα μπακ, δεν έχει δυνάμεις. Ο Σκόκο είναι είτε για επιθετικός είτε για πίσω από τον επιθετικό. Πριν που είχε τον Μπλάνκο και τον Τζιμπούρ και τον Λυμπερόπουλο, τον καταλάβαινα τον προπονητή. Τώρα δεν συμφωνώ.

• Ο Άρης ήταν καλός, καλά οργανωμένη η ομάδα απ’ τον Μιχαλήτσιο και μου άρεσε που κατέβηκε με 4-3-3. Του βγήκε που πέταξε έξω δεξιά τον Νέτο, έβαλε δύο γκολ με προσωπικές ενέργειες. Με κάτω την μπάλα ο Άρης και με ταχύτητα, ήταν καλός.

• Το Άρης-Ολυμπιακός θα είναι δύσκολο διότι έχει ανοίξει και βεντέτα, θα σκυλιάσουν αυτοί. Πρέπει να έχει ταχύτητα ο Ολυμπιακός, θα ήθελα πολύ τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης. Άντε να δούμε, θα πάρει επιτέλους ντέρμπι φέτος ο Ολυμπιακός μακριά από την έδρα του; Έστω να μη χάσει. Μη χάσεις. Έχεις τους παίκτες για να παίρνεις αποτελέσματα στα ντέρμπι. 

• Έτσι τα βλέπω εγώ ως Αλέφαντος και δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι που βγαίνουν και μιλάνε. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Τα ίδια παραμύθια έλεγαν στον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι, ότι έχουν το καλύτερο υλικό όλων των εποχών και κάτι τέτοια. Με αποτέλεσμα να πάθουν της αλεπούς το θάνατο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα. 

• Να σας πω τώρα και για το ματς του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Καταρχήν, για τον Βιεϊρίνια. Είχα βγει στο «ΦΩΣ» καιρό πριν, δεν είχε κάνει ακόμα τα μεγάλα του γκολ, και είχα πει «πάρτε αυτόν τον παίκτη να ησυχάσουμε, αυτός είναι ο αντι-Γκαλέτι»! Τρομερός παίκτης. Πολύ καλύτερα να πήγαιναν εκεί τα λεφτά αντί για τον Ριέρα. Κάντε προσπάθεια το καλοκαίρι να τον πάρουμε. Θα έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας απ’ τα δεξιά για χρόνια. Και δεξιά παίζει και αριστερά παίζει και πίσω από τον επιθετικό θα τον έβαζα! 

• Ο Παναθηναϊκός ήταν έκπληξη. Τα σημάδια είχαν φανεί από τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αν είχαν τον Τζόρβα με την ΑΕΚ -διότι τους χαντάκωσε ο Καρνέζης- ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει πανηγυρική πρόκριση που την άξιζε πέρα ως πέρα.

• Από την αρχή μπήκε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα πολύ δυναμικά, ήταν φρέσκος, όπως φρέσκος ήταν και με την ΑΕΚ στη ρεβάνς. Τα σέντερ μπακ του ήταν πολύ καλοί, ο Καντέ ειδικά έκανε τρομερό ματς. Και προσέξτε, ερχόταν και χωνόταν τρίτος σέντερ μπακ ο Σίλβα όταν αμυνόταν ο Παναθηναϊκός.

• Μετά το 0-1 και αφότου έμεινε με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός, έπαιξαν έτσι όπως έπρεπε να παίξουν για να κρατήσουν τη νίκη. Αυτά που λένε ορισμένοι εγώ τα ακούω βερεσέ. Κράτησε τους τρεις βαθμούς, χωρίς τον Σισέ μέσα στην Τούμπα και με δέκα παίκτες. Έτσι έπρεπε να παίξει για να το κρατήσει. Ολόσωστα έβγαλε τον Γκοβού που τον είχε βάλει φορ επειδή είναι γρήγορος, λόγω έλλειψης Σισέ, και ας έπαιζε ο Παναθηναϊκός πια χωρίς σέντερ φορ μετά την αλλαγή του Γκοβού! Ολόσωστη και η αλλαγή του Νίνη με τον Καραγκούνη, αυτή τη φορά δεν έκανε τη μ…ία να βάλει τον Πλεσίρ, όπως έκανε με την ΑΕΚ. Σημαντική η δουλειά του Καραγκούνη όταν μπήκε.

• Ο Τζόρβας είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, έκανε τρομερή εμφάνιση. Γενικώς όλος ο Παναθηναϊκός ήταν ψυχωμένος, όπως και με την ΑΕΚ. Δεν είναι εκείνος ο Παναθηναϊκός που σερνόταν, που έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αλλά με τι προσόντα να το παίξει, και ανοιγόταν με μια ζώνη νεροζούμι μένοντας ορθάνοιχτος πίσω.

• Ο Λέτο έκανε σπουδαίο ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν τελειώνει τις φάσεις βέβαια, καλός ήταν και ο Χριστοδουλόπουλος, αν είχε ο ΠΑΟ τον Σισέ θα έβαζε και άλλο γκολ σε αυτό το ματς. Κι ας έχασε ο ΠΑΟΚ ευκαιρίες. Εγώ διαβάζω ένα ματς ως προπονητής, δεν το βλέπω όπως το βλέπουν οι φίλαθλοι. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, Αλέφαντο να ακούτε, έχει ανέβει ο Παναθηναϊκός στα δύο κολλητά ντέρμπι.

• Να προσέξει ο Ολυμπιακός μην έχουμε και άλλη αποτυχία σε ντέρμπι τώρα στο Χαριλάου, γιατί μετά θα έρθει ο Παναθηναϊκός να τα παίξει όλα για όλα στο Καραϊσκάκη. Κι έχουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έπειτα ο οποίος είναι καλή ομάδα, δεμένη ομάδα, κι όταν παίζει με τον Ολυμπιακό σκυλιάζει. Το πρωτάθλημα δεν πιστεύω ότι θα το χάσουμε, εμείς θα το πάρουμε, αλλά καλό είναι να κόψουν τα Τιτικίστικα».




Filokseno** 
 Πηγή: http://www.katimagiko.gr/
 www.filokseno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου