Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λες στις ... γυναίκες ! Διαβάστε περισσότερα:



Τα πρέπει και τα δεν πρέπει...


"Έχεις κάνει κοιλιά" ;
Αν της πεις κάτι τέτοιο όταν τη δεις γυμνή, καλύτερα να βουτήξεις σε ένα κρύο λιμάνι της Δανίας. Μάθε τις ατάκες σου διά στόματος 2.000 γυναικών, για να μη φύγει ποτέ από το κρεβάτι σου.

Ουάου! Αργησα, αλλά τα κατάφερα! Επιτέλους, ένα αληθινό 85B! Μπορώ να πιάσω λίγο;». Οχι, αυτό δεν είναι ό,τι θέλει να ακούσει όταν θα βγάλει το σουτιέν της. Ούτε, από την άλλη, της είναι αρκετό ένα γενικό «είσαι πολύ σέξι». Κάθε γυναίκα που περνάει από το κρεβάτι σου είναι μοναδική και αν θες να γνωρίσεις τον καλύτερο εαυτό της, πρέπει να εξαφανίσεις τις ανασφάλειές της. Η αγάπη και η φροντίδα είναι, σύμφωνα με τον Aaron Goetz, βοηθό καθηγητή ψυχολογίας στο California State University, οι πιο συνηθισμένες από τις 19 αναγνωρισμένες τακτικές, που ακολουθούν τα ζευγάρια γι αυτόν το σκοπό. «Το πιο σημαντικό κομμάτι της τακτικής "αγάπη και φροντίδα" είναι τα κομπλιμέντα για την εξωτερική εμφάνιση» λέει ο Goetz. Δεν τον πιστεύεις; Ακουσέ το με άλλα λόγια όχι από μία ή δύο, αλλά από 2.000 γυναίκες που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του ΜΗ. Αν νομίζεις ότι δεν έχουν πει κάτι και για σένα που είσαι περισσότερο των πράξεων και λιγότερο των λόγων, είσαι γελασμένος. Μία από τις επικρατέστερες απαντήσεις ήταν: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κομπλιμέντο από το να μην μπορεί να κρατήσει τα χέρια του μακριά από το σώμα μου». Για να μάθεις και τις υπόλοιπες, διάβασε παρακάτω.

Μπες στο νόημα
Οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες από τη φύση, έτσι ώστε να επεξεργάζονται μέχρι αηδίας καθετί που τους λες. Δεν το υποστηρίζουν μόνο οι φίλοι σου. Το έχουν αποδείξει οι εξελικτικοί ψυχολόγοι και σου το εξηγούν: πρόκειται για άμυνα που έχουν αναπτύξει οι γυναίκες, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με άντρες που τις θέλουν του χεριού τους, χωρίς να έχουν σχέση μαζί τους.

Η έρευνά μας έδειξε ότι οι γυναίκες λατρεύουν τα κομπλιμέντα για το στήθος τους. Οι φράσεις που τις ερεθίζουν περισσότερο είναι: «Εχουν το ιδανικό μέγεθος για το σώμα σου» (Ελένη, 26). «Οι ρώγες σου είναι τέλειες. Τρελαίνομαι όταν τις βλέπω να σκληραίνουν» (Αντωνία, 29). «Μου αρέσει να νιώθω τις ρώγες σου πάνω στο στήθος μου (Κατερίνα, 24).

Η κίνησή σου: Το σημαντικότερο είναι να αποφύγεις τις υπερβολές. Αυτή είναι η άποψη της Tammy Nelson, ψυχοθεραπεύτριας και συγγραφέως του Getting The Sex You Want. Συγκεκριμένα λέει ότι όσο πιο εξειδικευμένο είναι το κομπλιμέντο που κάνεις σε μια γυναίκα τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητά του. «Χρησιμοποίησε λέξεις που ξυπνούν τις αισθήσεις της, όπως "έχεις πολύ απαλό στήθος", "λατρεύω τη μυρωδιά σου", "μου αρέσει η χροιά της φωνής σου"» συμβουλεύει η Nelson κι εξηγεί: «Οσο πιο λεπτομερές είναι το σχόλιό σου τόσο περισσότερο θα την αφορά. Θα δείχνει ότι η ευχαρίστησή σου προέρχεται από το δικό της σώμα και όχι από τη θέα ενός κοινού γυμνού γυναικείου σώματος».

Βγάλε τη χρονοκαθυστέρηση
«Τα κομπλιμέντα χάνουν την αξιοπιστία τους όταν λέγονται ως απάντηση σε μια δήλωση ανασφάλειας» λέει ο Robin Kowalski, καθηγητής ψυχολογίας που μελετά τις διαπροσωπικές σχέσεις στο Clemson University. Αν λοιπόν τη βρίσκεις πολύ σέξι με τα μαύρα εσώρουχα ή το μεταξωτό νυχτικό της, πες της το. Οταν φτάσει στο σημείο να ρωτήσει τη γνώμη σου, η απάντηση δεν θα ακουστεί και πολύ πειστική.

Η έρευνά μας έδειξε ότι, για τις περισσότερες γυναίκες, η κοιλιά είναι απαγορευμένη περιοχή. Οχι μόνο τα σχόλια αλλά και τα αγγίγματα μπορούν πολύ εύκολα να θεωρηθούν αντικανονικά. Αν λοιπόν δεις αρκετές δίπλες, αγνόησέ την. Αν η κοιλιά της είναι επίπεδη, «ακούμπα το κεφάλι σου και πες ότι βρίσκεσαι στο ωραιότερο μέρος του κόσμου» (Αναστασία, 25) ή ότι «Αξιζαν τόσες ώρες που περνούσε στο γυμναστήριο» (Μαργαρίτα, 25).

Η κίνησή σου: Παρατήρησε όλες τις αλλαγές στην εμφάνισή της, από τα μαλλιά μέχρι την αποτρίχωση στο μπικίνι της. Ο Goetz λέει ότι όλα γίνονται στην προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σου. Αν λοιπόν από εκεί που ήταν διαρκώς αραχτή στον καναπέ έγινε μόνιμη θαμώνας στο γυμναστήριο, τόνισε πόσο έχει σφίξει η κοιλιά κι έχουν δυναμώσει τα πόδια της.

Πάτα το repeat
Σε αντίθεση με σένα, εκείνη θυμάται ανά πάσα ώρα και στιγμή ό,τι κομπλιμέντο έχει πει κι έχει ακούσει. Αυτό φαίνεται από μελέτη που έγινε το 2004 και το σχολιάζει η συγγραφέας της και βοηθός καθηγητή επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, Eve-Anne Doohan: «Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τα κομπλιμέντα σαν έναν τρόπο να εξελιχθούν πλάι στο σύντροφό τους».

Η έρευνά μας έδειξε ότι η επιτακτικότητα έχει πέραση. Στην ερώτηση «ποιο είναι το κομπλιμέντο που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;», οι περισσότερες απαντήσεις ήταν του τύπου: «Σε θέλω εδώ και τώρα» (Νάντια, 29). «Θέλω να μπω μέσα σου τώρα» (Μίνα, 27). «Δεν ξέρεις πόσο καιρό φαντασιωνόμουν αυτήν τη στιγμή» (Δήμητρα, 30).

Η κίνησή σου: Προσπάθησε να είσαι πολύ γενναιόδωρος στα θετικά σχόλια. Είτε στέκεται απέναντί σου ντυμένη είτε γυμνή, είτε μισόγυμνη, εσύ πρέπει να ακολουθείς την ίδια συνταγή. «Οσες φορές κι αν πεις σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη, δεν θα είναι αρκετές» λέει ο Nelson και συμπληρώνει: «Ουσιαστικά κάθε φορά επιβεβαιώνεις ότι νιώθεις έλξη για εκείνη».

Πάρε τη βοήθεια του φίλου
Μπορεί να ακούγεται κάπως άδικο, αλλά το κομπλιμέντο ενός άλλου άντρα έχει μεγαλύτερη ισχύ από το αντίστοιχο δικό σου. «Περιμένει από σένα να είσαι διαχυτικός» παρατηρεί ο Kowalski «αλλά ένα τρίτο πρόσωπο δεν έχει όφελος απ' ό,τι πει. Αυτό του δίνει μεγαλύτερη εγκυρότητα».

Η έρευνά μας έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν αυτογνωσία για την εικόνα της κοιλιάς, των γλουτών και του στήθους τους (με αυτήν τη σειρά). Αν λοιπόν ξέρεις ποιο είναι το αδύναμο σημείο της, μην πεις τίποτα. «Απλώς, φίλα με στην ευρύτερη περιοχή. Θα με βοηθήσει να καταλάβω ότι σου αρέσω έτσι όπως είμαι» (Εύα, 29).

Η κίνησή σου: Πες της ότι είναι όμορφη και μετά πρόσθεσε: «Τις προάλλες που ήμουν με τον Χ φίλο μου, μου είπε ότι...» και συμπλήρωσε τη συνέχεια. Μην ξεφύγεις σε σχόλια που θα την κάνουν να νιώσει πρωταγωνίστρια σε αντρικές φαντασιώσεις. Προτίμησε κάτι εξευγενισμένο, του τύπου «έχεις ωραίο χαμόγελο» ή «έχεις εκφραστικά μάτια».

Ζήσε τη στιγμή
Τα πιο δυνατά και αξέχαστα κομπλιμέντα είναι αυτά που πηγάζουν από αυθεντικά συναισθήματα. Στη μελέτη της Doohan ζητήθηκε από 163 άτομα που ζούσαν το ρομάντζο μιας σχέσης να θυμηθούν τα καλύτερα κομπλιμέντα που τους είχαν κάνει ποτέ. Οι περισσότεροι ανέφεραν σχόλια που αφορούσαν στη σχέση ή στην προσωπικότητά τους και όχι στην εμφάνισή τους. Γι' αυτό και η Doohan σε συμβουλεύει, όταν εξομολογείσαι τα συναισθήματά σου, να αποφεύγεις τα κλισέ και να μην κάνεις υπερπροσπάθεια να πείσεις για ό,τι λες.

Η έρευνά μας έδειξε ότι ακόμα και οι στιγμές σιωπής μπορεί να μείνουν αξέχαστες όταν το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις κινήσεις. Κοίτα τη στα μάτια σαν να θέλεις να τη φας ή «δείξε ότι κόβεται η ανάσα σου κάθε φορά που την αγγίζεις» (Παυλίνα, 23). Δεν μπορείς στα μουγκά; Ακολούθησε τη συμβουλή της Τζορτζίνας (29): «Ψιθύρισε στο αυτί της ένα απλό "είσαι πανέμορφη!"».

Η κίνησή σου: Τόνισε πόσο ευτυχισμένος ή ενθουσιασμένος είσαι που βρίσκεται γυμνή στο κρεβάτι σου. Το γεγονός ότι εκτιμάς αυτό που ζεις τη δεδομένη στιγμή μπορεί να είναι για εκείνη σημαντικότερο κι από το πιο ευφάνταστο κομπλιμέντο...



Filokseno**
 Πηγή: 24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου