Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μόνος μου και όλοι σας!

Μόνος μου και όλοι σας! (vds)


Αν και ήταν άκεφος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν «παρών» τη στιγμή που τον χρειάστηκε η ομάδα... Στα τελευταία 75 δευτερόλεπτα της κανονικής περιόδου σημείωσε 13 συνεχόμενους πόντους και ήταν εκείνος που ηγήθηκε για την ολική ανατροπή του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας (95-88).
Ο αρχηγός των «πρασίνων» όχι μόνο πήρε την ομάδα στις πλάτες του, αλλά ήταν και εκείνος που σημείωσε το καλάθι με το οποίο έστειλε το ματς στην παράταση (79-79). Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα άστοχο σουτ του Μπατίστ (και αφού είχε πραγματοποιήσει ο Φώτσης ένα σωτήριο κλέψιμο), αλλά ο Διαμαντίδης ήταν «εκεί» για να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να αφήσει τη μπάλα στο καλάθι των Σλοβένων.

Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν πάρει το μομέντουμ του αγώνα, το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης αποτέλεσε τυπική διαδικασία! Αν και ο Ιλιέφσκι με ένα γρήγορο τρίποντο έδειξε να μην... λογαριάζει (79-82), στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω κάτω! Ο Ντρου Νίκολας έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και με συνεχόμενα καλάθια έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +8 (90-82) «καθαρίζοντας» και την υπόθεση της νίκης.Με αυτήν την επιτυχία ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Δ’ ομίλου, αφού κάλυψε και το -1 από το παιχνίδι της Σλοβενίας. Μεγάλη μορφή του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Διαμαντίδης, ο οποίος απέδειξε για ποιον λόγο είναι ο μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε βρεθεί και στο ?8 στα μέσα της τελευταίας περιόδου (60-68) και μόνο ο αρχηγός των «πρασίνων» είχε πιστέψει στην μεγάλη ανατροπή.


Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος οι Σλοβένοι έδειχναν ότι θα έκαναν το μεγάλο «διπλό» αλλά ήρθε ο Διαμαντίδης για να τους... κόψει τη φόρα! Το σίγουρο είναι πάντως είναι ένα. Η Ολίμπια έδειξε ότι δεν είναι ομάδα που ταιριάζει στο στυλ του Παναθηναϊκού αφού κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ και να σημειώσει τη δεύτερη νίκη της απέναντι στους «πράσινους». Ασχέτως αν το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος της κανονικής περιόδου...
Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα με τα τελευταία ματς, αφού έχανε εύκολα τις μικρές διαφορές που έπαιρνε ενώ οι παίκτες του ήταν (εκ νέου) επιρρεπείς στο εύκολο λάθος (20 στο σύνολο)!! Στα «συν» των «πρασίνων» η εξαρετική εμφάνιση του Αντώνη Φώτση, ο οποίος έδωσε πολλές λύσεις σε επίθεση και άμυνα, ενώ ήταν και εκείνος που έκανε το κλέψιμο με το οποίο δόθηκε η ευκαιρία στον Διαμαντίδη να στείλει το ματς στην παράταση.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που τίποτα δεν προμήνυε κάτι τέτοιο... Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν καλύτερος, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω προκειμένου να ξεφύγει στο σκορ και να απλοποιήσει τα πράγματα στην επανάληψη. Το ξέσπασμα δεν ήρθε ποτέ, με εξαίρεση το +9 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (26-17) το οποίο ωστόσο δεν κράτησε για πολύ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Φώτση και Σάτο, οι Σλοβένοι βρήκαν τον τρόπο να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά. Ο Γκρέγκορι πέτυχε εννιά πόντους στη δεύτερη περίοδο (από τους 11 που είχε στο πρώτο ημίχρονο) και βοήθησε την Ολίμπια να πλησιάσει στον πόντο (31-30) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (37-33). Να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» είχαν 0/5 τρίποντα σε εκείνο το διάστημα...
Η ευστοχία του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο είναι άξια αναφοράς αφού οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν 4/4 βολές, 5/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η Ολίμπια Λιουμπλιάνας είχε πάρει ένα επιθετικό ριμπάουντ (!) και κανένα αμυντικό! Αντίθετα, οι «πράσινοι» είχαν έξι ριμπάουντ (τρία αμυντικά και τρία επιθετικά) και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Στην πρώτη περίοδο είχαν το προβάδισμα με 23-17 και δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα από την άμυνα (κυρίως τη «ζώνη») του Γιούρε Ζντοβτς.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79 (κ.α.), 95-88 (παρ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2 (0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα), Περπέρογλου 9 (1/5 δίποντα, 2/5), Μπατίστ 14 (10 ριμπ.), Φώτσης 17 (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Σάτο 12, Νίκολας 15 (5/9 τρίποντα), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16 (3/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 11 ασίστ), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3(1).
ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ (Γιούρε Ζντοβτς): Ιλιέφσκι 16 (1/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα), Γκρέγκορι 19 (8/10, 1/3 τρίποντα), Σαλίν , Μούριτς 4, Γιαγκόντνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πίκνεϊ 8, Μάρκοτα 9(1), Λόρμπεκ 1, Οζμπολτ 15 (1).

Filokseno** 
Πηγή: SentraGoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου