Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το αστέρι του… Καρνέζη



Ο σκληρός αγώνας φέρνει τη δικαίωση. Αυτό το ρητό χαρακτηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Ορέστη Καρνέζη από την Κέρκυρα, στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Αθήνα. Στα 25 του, ο Ορέστης Σπύρος Καρνέζης, όπως είναι το ολοκληρωμένο όνομά του, θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης γιατί αξίζει να είναι μέλος του Παναθηναϊκού, γιορτάζοντας παράλληλα και την ανανέωση του συμβολαίου του.....


Ο Έλληνας τερματοφύλακας βρέθηκε ξαφνικά στη ζωή των «πρασίνων» και παρά το γεγονός ότι είχε ελάχιστες ευκαιρίες να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ζήσει μια ζωή που θα ήταν το όνειρο κάθε νεαρού γκολκίπερ.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου 1985, βρέθηκε στα 4 του στην Κέρκυρα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του. Τα πρώτα του… γάντια τα φόρεσε στον τοπικό Όμιλο Φιλάθλων Αγίου Ματθαίου. Μετά τον ΟΦΑΜ, ακολούθησε ο ΟΦΗ 94 («θυγατρική» του ΟΦΗ που «διαλύθηκε» επί Σκάζνι) και ο ΟΦΗ.

Για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στον ΟΦΗ αλλά δεν κάθισε κάτω από τα γκολποστ σε κανέναν αγώνα, αφού τότε τη θέση του βασικού είχε «καπαρώσει» ο Μιχάλης Σηφάκης. Ωστόσο, ο Ορέστης Καρνέζης έκανε κουράγιο, δούλευε ασταμάτητα και είδε τελικά την υπομονή του να ανταμείβεται με τη μετακίνησή του στο «τριφύλλι» το 2007. Μάλιστα, η μεταγραφή του ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων, αφού δύο μέρες μετά τις υπογραφές έκλεινε τα 22 του.
«Ανέβηκε» ο Καρνέζης, «κατέβηκε» ο Τζόρβας
Με του 25χρόνου τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκός, ένας άλλος «πράσινος», ο Αλέξης Τζόρβας πήγε στην Κρήτη για να αγωνιστεί με τα χρώματα του ΟΦΗ. Λίγα χρόνια αργότερα, Τζόρβας και Καρνέζης βρέθηκαν συμπαίκτες στο «τριφύλλι». Τότε και οι δύο προσπαθούσαν να κερδίσουν τη βασική θέση από τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, τώρα ο Καρνέζης θα επιχειρήσει να... «πετάξει» εκτός ενδεκάδας τον Τζόρβα.

Η φανέλα με το «27» και το ντεμπούτο
Στον Παναθηναϊκό, ο Κερκυραίος(από την μεριά της μητέρας του) γκολκίπερ φοράει την φανέλα με το νούμερο «27». Το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα το έκανε σε… ντέρμπι. Συγκεκριμένα, την πρώτη χρονιά των πλέι-οφ αντικατέστησε τον Αρκάντιους Μάλαρτζ απέναντι στην ΑΕΚ στο αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής.

Filokseno**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου