Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«ΤΟ ΝΗΣΙ»


Ξεκινάει απόψε, μια συγκλονιστική, δραματική σειρά που θα μας συγκινήσει και θα μας καθηλώσει μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.
Το «Μεγάλο» κανάλι για άλλη μια φορά, ανεβάζει τον πήχη στο ψυχαγωγικό πρόγραμμά του και τολμά να μεταφέρει ένα από τα καλύτερα βιβλία των τελευταίων χρόνων στις μικρές μας οθόνες.
 Φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από «Το Νησί», στο οποίο το σενάριο υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου....
Η ιστορία που θα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, κάθε Δευτέρα βράδυ, μας μεταφέρει στην Κρήτη, το 1939 και συγκεκριμένα στην Σπιναλόγκα, την αποικία των λεπρών. Όλα, όμως, ξεκινούν από την επιθυμία της Αλέξις(η οποία ζει στο Λονδίνο), να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που έκρυβε τόσα χρόνια. Η Αλέξις θα φτάσει στην Κρήτη και με την βοήθεια μιας φίλης της μαμάς της, θα μάθει όλη την αλήθεια και θα μείνει έκπληκτη από το γεγονός ότι η ζωή της οικογένειας της είναι άμεσα συνδεδεμένη με το απέναντι νησί, την Σπιναλόγκα.
Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, θα δούμε την ζωή των ανθρώπων, την προσπάθεια επιβίωσης τους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες εκείνης της εποχής, η οποία σημαδεύεται από την αρρώστια της λέπρας, τα πάθη, τους έρωτες που αναπτύσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών, αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.
Λεπτομέρειες για την σειρά:
Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2009. Αυτή την στιγμή είναι η ακριβότερη παραγωγή στην ελληνική τηλεόραση, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ.
Χρειάστηκαν 2.000 κοστούμια. Μια τεράστια προσπάθεια των ενδυματολόγων και όλων των συντελεστών για να στήσουν τα σκηνικά και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.
Τα γυρίσματα έγιναν, κυρίως, στην Κρήτη: Ελούντα, Πλάκα, Σπιναλόγκα, Άγιο Νικόλαο και στο Λονδίνο.
Το σπίτι της Αλέξις στο Λονδίνο, όπου ζει με τους γονείς της, είναι το πραγματικό σπίτι της Victorias Hislop και βρίσκεται στο Κεντ. Η Victoria είναι η συγγραφέας του βιβλίου, με την οποία συνεργάστηκε άψογα και η σεναριογράφος, αλλά και το Mega. H συμβολή της, θα λέγαμε μάλιστα, ότι ήταν σημαντική για την σειρά.
Ο πατέρας της Αλέξις, που θα δούμε στην σειρά, στην πραγματικότητα είναι ο Ian Hislop, σύζυγος της Victorias
Οι πρώτες εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την σειρά και το επιτελείο των ηθοποιών, αποδεικνύουν ότι έχει γίνει μια προσεγμένη δουλειά από όλους τους συντελεστές και θεωρείται σίγουρη επιτυχία. Ήδη, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον τα trailer της σειράς και αναμένεται το πρώτο επεισόδιο να “σπάσει” τα μηχανάκια της AGB.
Το μόνο που απομένει είναι να περιμένουμε μέχρι το βράδυ και να δούμε αν αξίζει πραγματικά να μένουμε μέσα τα βράδια της Δευτέρας, γιατί……………….

«ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ,
ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ».


Filokseno**

Πηγή:http://www.insterea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1292:l-r&catid=192:2010-09-17-13-20-58&Itemid=216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου