Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πώληση των ΕΛ.ΤΑ.

Η Π.Ο.Σ.Τ. εξέδωσε δελτίο τύπου - απάντηση στην αναφορά που έκανε ο Υπ. Οικ. στη συνέντευξη του για πώληση των ΕΛ.ΤΑ.
Το ενδιαφέρον μεγάλης ευρωπαϊκής ταχυδρομικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη για εξαγορά μεριδίου στα ΕΛΤΑ αποκάλυψε ο υπουργός Οικονονικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ....
The Wall Street Journal. «Τουλάχιστον μία μεγάλη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη εκδήλωσε 'ρητό' ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός μίλησε επίσης για το ευρύτερο, σημαντικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στον χώρο των επενδύσεων από εταιρείες εντός και εκτός της Ευρώπης για την απόκτηση συμμετοχής ή και τη συνολική εξαγορά ελληνικών κρατικών εταιρειών. Αυτές έρχονται να προστεθούν σε εταιρείες από άλλες χώρες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, όπως η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα....
Ξεχωριστά, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει έως τα τέλη του έτους, αναγνώρισε ωστόσο πως «τα έσοδα που μένουν πίσω» προκαλούν ανησυχία. Η Ελλάδα ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να επεκτείνει το «πακέτο» διάσωσης που έλαβε από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. μετά το 2012, δηλαδή το έτος που προσδοκά να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων και να αρχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα στους ετήσιους προϋπολογισμούς, σύμφωνα με τον υπουργό.

Παράλληλα, ο Υπουργός αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει ακούσει για ενδιαφέρον για το σύστημα σιδηροδρόμων από πιθανούς αγοραστές ή από τράπεζες που αντιπροσωπεύουν αγοραστές.


ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Με δηλώσεις τους οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Ρέππας, επιβεβαίωσαν το «ρητό ενδιαφέρον» που καταγράφεται από το εξωτερικό για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Αντί η Κυβέρνηση να προσπαθεί με την πολιτική της να διασφαλίσει το κοινωνικό αγαθό της Ταχυδρομικής επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, για όλους τους Έλληνες πολίτες, προωθεί την πώληση των ΕΛΤΑ.

Ας αντιληφθούν επιτέλους στην Κυβέρνηση, ότι η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα, το κλείσιμο των Ταχυδρομείων και των αγροτικών δρομολογίων σε όλη την Επικράτεια και κυρίως στα νησιά στις ορεινές και στις απομακρυσμένες περιοχές και στην αγροτική ζώνη της Χώρας. Είναι δε πολιτική που περιορίζει το εύρος της εξυπηρέτησης των πολιτών και απομονώνει κυριολεκτικά την Ελληνική Περιφέρεια.

Εκχωρείται η διαφύλαξη του απόρρητου και της εχεμύθειας της επικοινωνίας σε διάφορα συμφέροντα και βέβαια η διακίνηση της αλληλογραφίας του Δημοσίου στον έλεγχο και την ευθύνη «κάποιου» ιδιώτη.

Θυμίζουμε, ότι το Ταχυδρομείο εδώ και 190 χρόνια, είναι ταυτισμένο με την καθημερινή εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη, του αγρότη, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου, του μετανάστη, του σπουδαστή. Είναι αυτονόητο, ότι τόσο οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ, όσο και η κοινωνία θα αντισταθούν σε αυτή την Κυβερνητική επιλογή.

Άλλωστε, οι εργαζόμενοι με τις δικές τους οικονομικές συνεισφορές επανέφεραν την επιχείρηση στην κερδοφορία και με την δική τους αγωνιστική συνεισφορά θα αποτρέψουν πολιτικές που διακυβεύουν το παρόν και το μέλλον του Δημοσίου Ταχυδρομείου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ                         ΗΛ. ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
08.10.10


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤ Γ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κυβέρνηση αντί να προσπαθεί με την πολιτική της να διασφαλίσει για όλους τους Έλληνες πολίτες το μέγιστο αγαθό της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και επικοινωνίας, προωθεί την πώληση των ΕΛΤΑ.

Ας αντιληφθούν επιτέλους στην Κυβέρνηση, ότι η Ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι μια πρόταση αυτοκτονίας.Γιατί εξυπηρετεί το κλείσιμο των Ταχυδρομικών καταστημάτων και των αγροτικών δρομολογίων της Περιφέρειας, της αγροτικής ζώνης της Χώρας, των νησιών, των ορεινών και των απομακρυσμένων περιοχών.

Θυμίζουμε, ότι το Ταχυδρομείο είναι ταυτισμένο εδώ και 190 χρόνια με την καθημερινή εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη, του αγρότη, του μικρομεσαίου, του συνταξιούχου, του μετανάστη, του φοιτητή.

Είναι αυτονόητο, ότι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με την κοινωνία θα αντιδράσουν σε αυτή την επιλογή της Κυβέρνησης.




Filokseno** 
 Πηγή: postnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου