Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Euroleague: Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 82-66







Ο φανταστικός Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί την περιπέτεια του στην Ευρωλίγκα αφού «ισοπέδωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ με 82-66 παίρνοντας και μια σημαντική διαφορά +16 που ίσως φανεί καθοριστική στην συνέχεια.


Με το δεξί ξεκίνησε την περιπέτειά του ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα αφού «ισοπέδωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ με 82-66.
Ο Ολυμπιακός χτίστηκε από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με… αμυντικό δόγμα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επέτρεψαν στους Μαδριλένους να βγουν αρκετές φορές… οφσάιντ στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας εύκολους πόντους. Το 6-6 του 3’ ανησύχησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Πράγματι, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν το τέμπο του παιχνιδιού σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, αλλά και πάλι οι αντιδράσεις τους στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.
Στην επίθεση αντιθέτως, τα πάντα περνούσαν από τα χέρια των Σπανούλη και Τεόντοσιτς με τον πρώτο να βρίσκει αρκετούς διαδρόμους και να τρυπάει αρκετά συχνά την άμυνα των Μαδριλένων. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ανακάμπτει στο 9’ με το σκορ στο 15-13, αλλά και πάλι οι παίκτες του Μεσίνα εκμεταλλευόμενοι τις στιγμιαίες αδράνειες των «ερυθρολεύκων» διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, η «βασίλισσα» έτρεξε 9-0 σερί μετατρέποντας το 19-19 του 12’ σε 19-28 στο 15’ με τους Ρέγες και Γιούλ να «χτυπούν» τον Ολυμπιακό από την περιφέρεια.
Αντικρίζοντας το -9 στο ταμπλό του ΣΕΦ, πρώτοι από όλους ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Άρχισαν να φωνάζουν και να ενισχύουν την ομάδα τους με τον Γιάννη Μπουρούση να παίρνει πρώτος το μήνυμα και να δίνει το σάλπισμα της αντεπίθεσης με δυο πολύ καλές άμυνες. Ο Μεσίνα διαμαρτυρήθηκε για μπρος-πίσω του Σπανούλη πηγαίνοντας μέχρι τη γραμματεία την ώρα που το παιχνίδι παιζόταν, δέχθηκε τεχνική ποινή και το… νερό μπήκε στο αυλάκι για τα καλά για τους «ερυθρόλευκους».
Ο Τεόντοσιτς έκανε το καθήκον του με 2/2 βολές για το 25-30 (16’) και έπειτα οι Μπουρούσης, Σπανούλης έπαιζαν… μόνοι τους ολόκληρη τη Ρεάλ τρέχοντας σερί 11-0 (32-30, 18’). Ο «Kill-Bill» σκόραρε και μοίραζε πολύ καλά το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος πολύ καλά τον Μπουρούση που είχε πολύ καλές κινήσεις με πλάτη στο καλάθι.
Η Ρεάλ πέτυχε το πρώτο εντός παιδειάς καλάθι της μετά από πέντε λεπτά στο 19’ με τρίποντο του Τάκερ (34-35) και έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε προηγούμενος το ημίχρονο με 36-35.
Ο Ίβκοβιτς επέλεξε να διατηρήσει στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου το μεγαλύτερος της πεντάδας που πρωταγωνίστησε στην αντεπίθεση της δεύτερης περιόδου και έτσι οι Έρτσεγκ και Λούκας ίδρωσαν αρκετά τη φανέλα τους. Αυτός ωστόσο που έκανε τη διαφορά ήταν ο Ράσο Νεστέροβιτς που διαδεχόμενος τον Μπουρούση έκανε καλάθι κάθε μπάλα που έπαιρνε μέσα στη ρακέτα. Ο Σλοβένος σέντερ πέτυχε επτά πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κάνοντας το 51-42 (25’) με τη ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» να ανεβαίνει κατακόρυφα.
Οι Μαδριλένοι ωστόσο δεν πτοήθηκαν και με ηγέτη τον Σουάρεθ που σκόραρε τρίποντο ακόμα και με… ταμπλό και μείωσε στον πόντο (57-56) λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Μαυροκεφαλίδης ωστόσο του… απάντησε ευστοχώντας από το κέντρο την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της γραμματείας για τη λήξη της τρίτης περιόδου και έκανε το 62-56 για να ξεσπάσει όλο το ΣΕΦ σε πανηγύρια.
Το σερί του Ολυμπιακού διευρύνθηκε με τον «Μαύρο» να παίρνει τα πάνω του και να σκοράρει κατά ριπάς. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχιζαν να ασπάζονται το «δόγμα Ίβκοβιτς» για γρήγορο μπάσκετ με πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και με τους Τεόντοσιτς και Κέσελ να βρίσκουν το… χέρι τους έξω από τα 6,75 μ. έτρεξαν 15-0 σερί. Πέρασαν πέντε λεπτά χωρίς να σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι και έτσι το 72-56 του 33’ έδωσε ψυχολογία νίκης.
Οι απαντήσεις των Μαδριλένων ήταν σπασμωδικές από εκεί και έπειτα και έτσι ο Ολυμπιακός έφθασε εύκολα στο θριαμβευτικό 82-66 που του δίνει μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ λίγο πριν τη λήξη άρχισαν να ακούγεται ρυθμικά το όνομα του Ίβκοβιτς από την εξέδρα.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Filokseno** Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου