Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ποτά με λίγες θερμίδες

 

Απολαύστε τα με μέτρο!

Πολλές φορές διερωτόμαστε πόσες θερμίδες έχει ένα ποτό έτσι ώστε να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως τα ποτά μπορούν να φτάσουν ακόμα και το 20% των θερμίδων που καταναλώνουμε κάθε μέρα. Ιδιαίτερα όταν ο μεταβολισμός πέφτει με την ηλικία, οι επιπλέον θερμίδες που προέρχονται από το αλκοόλ και μόνο, μπορούν να φτάσουν το 50%.

Τα παρακάτω ποτά είναι μερικές από τις πιο κατάλληλες λύσεις για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες:

Μπύρα

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για αρχή είναι ότι η λιγότερο παχυντική μπύρα είναι εκείνη με το λιγότερο αλκοόλ. Αυτό βέβαια ισχύει όταν συνεχίσεις να πίνεις ίδια ποσότητα με πριν – γιατί αν πίνεις διπλάσια μπύρα με χαμηλές θερμίδες απ’ ό,τι έπινες μέχρι τώρα, τότε έχεις κάνεις μάλλον μια τρύπα στο νερό.

Πολλές μπύρες έχουν λιγότερες από 150 θερμίδες ανά μπουκάλι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, οι μαύρες μπύρες είναι και οι πιο παχυντικές. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι μπορείς εύκολα να «χτυπήσεις» πάνω από 500 θερμίδες αν πιεις πάνω από δύο μπουκάλια μπύρας.

Κρασί
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα με δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα, είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία μας. Ειδικά το κόκκινο θεωρείται πως κάνει καλό στο αίμα, προστατεύει την καρδιά και περιέχει αντιοξειδωτικά-ασπίδα για τον καρκίνο.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι όσο πιο πολύ αλκοόλ έχει ένα κρασί τόσο περισσότερες θα είναι και οι θερμίδες του.

Πιο παχυντικά
Οι περισσότερες θερμίδες προέρχονται από τα γλυκά ποτά ή λικέρ, καθώς η ζάχαρη ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των ανεπιθύμητων θερμίδων.

Διαιτητικές λύσεις
Όσο πιο χαμηλή είναι η περιεκτικότητα του αλκοόλ, τόσο λιγότερο παχυντικά είναι. Αν σου αρέσουν cocktails όπως είναι το Bloody Mary ή το Manhattan, καθένα από αυτά θα σου δώσει περίπου 100 θερμίδες.

Σε σύγκριση με άλλα αναψυκτικά, οι θερμίδες που περιέχονται σε ένα αλκοολούχο ποτό, δεν είναι τόσο υψηλές.
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προτιμάς ελαφριά και συνηθισμένα ποτά.

Filokseno**
Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου