Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Καρπούζι «γίγας»




Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010, 14:49

Ένα καρπούζι «γίγας» καλλιέργησε στο χωράφι του ο παραγωγός Αντώνης Ρουμελιώτης. Το γευστικό αυτό φρούτο ζυγίζει πλέον 26 κιλά. Καλλιεργήθηκε στο μποστάνι του κ. Ρουμελιώτη στην Ζάκυνθο, στην περιοχή Παλιοκάντουνο και σίγουρα πρόκειται για ένα μικρό θαύμα της φύσης.

«Το καρπούζι αυτό βρισκόταν στο μποστάνι μου και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι θα γινόταν πολύ μεγάλο, αφού είχε ξεχωρίσει. Περίμενα να δω πόσο θα μεγαλώσει. Πριν από λίγες ημέρες το έκοψα και όταν το ζύγισα, διαπίστωσα πως έχει φτάσει στα 26 κιλά. Επισημαίνω ότι το καρπούζι δεν έχει υποστεί καμιά παρέμβαση από εμένα προκειμένου να αναπτυχθεί τόσο.

Απλά το βάλαμε σε ένα χωράφι, στο οποίο πριν από λίγο καιρό υπήρχαν σταφίδες. Τις “ξήλωσα” και φύτεψα καρπούζια. Αυτό είναι όλο. Προσθέτω πως ένα… “φυσιολογικό” καρπούζι ξεκινά από 8 κιλά και φτάνει μέχρι τα 15.
Ο σπόρος είναι Ζακυνθινός και ονομάζεται καραμπάτσο» τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να το πουλήσει και υπογράμμισε ότι θα το φάει μαζί με την οικογένειά του. Παράλληλα, θα κρατήσει και τους σπόρους του για του χρόνου, σε μια προσπάθεια το καρπούζι γίγας να αποκτήσει… «απογόνους»!
__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου