Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Συνελήφθη γνωστός hacker στη Σλοβενία














Οι διωκτικές αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν έναν 23χρονο hacker, ο οποίος φέρεται να είναι ο προγραμματιστής που έδωσε πνοή στο botnet Mariposa, γνωστό και ως Butterfly. Το συγκεκριμένο botnet ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, καθώς
πρόλαβε να μολύνει σχεδόν
13 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, πριν οι αρχές καταφέρουν να το αφοπλίσουν.




Το botnet ήταν σχεδιασμένο να υποκλέπτει προσωπικά στοιχεία οικονομικής φύσης από τους ανυποψίαστους χρήστες, ενώ βρισκόταν και σε υπολογιστές τραπεζών. Το Δεκέμβριο του 2009, συνελήφθησαν στην Ισπανία τρία άτομα που κατηγορούνται ότι είχαν την ευθύνη για τη λειτουργία του. Σύμφωνα με τις αρχές, η σύλληψη του 23χρονου Iserdo στη Σλοβενία είναι η πλέον σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση. Όπως εξηγεί ο Jeffrey Troy του FBI, "παρομοιάζοντας το botnet με κάποιον που διέρρηξε το σπίτι σας, μόλις συλλάβαμε αυτόν που του έδωσε το λοστό και το χάρτη με τα καλύτερα σπίτια στην περιοχή".


Ο Rik Ferguson της Trend Micro λέει ότι η καταδίκη του botnet ήταν η μεγάλη του επιτυχία. "Οι εμπνευστές του είπαν ότι είχε μεγαλύτερη επιτυχία απ' ό,τι περίμεναν. Κι όπως συμβαίνει με τα περισσότερα botnets, όσο μεγαλύτερα γίνονται, τόσο πιο εύκολο είναι να αποκαλυφθούν", δήλωσε ο Ferguson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου