Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Εχει κλάση, θέλει δουλειά...

Ντεμπούτο για τον Ριέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο φιλικό τεστ με τον Αστέρα Τρίπολης

















Με τον Αλμπερτ Ριέρα να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού
(σ.σ. αγωνίστηκε με το 37 και όχι με το 77 καθώς δεν υπήρχε), οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τον Αστέρας Τρίπολης (0-0) σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στις εγκαταστάσεις του Ρέντη
Στα 62 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν... έθελξε με την απόδοσή του, δείχνοντας ότι θέλει χρόνο τόσο για να βρεθεί στα επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης όσο και για να «δεθεί» με τους νέους τους συμπαίκτες.
Ντεμπούτο για τον Ριέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο φιλικό τεστ με τον Αστέρα Τρίπολης

Πάντως έδειξε αρκετή διάθεση, και το στοιχείο για το οποίο ξεχώρισε, ήταν η γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη του, και η διάθεσή του να πασάρει τη μπάλα με τη μία χωρίς να καθυστερεί και να αναλώνεται σε περιττές τρίπλες. Στα αρνητικά, το ότι δεν προσπάθησε αρκετά στην άμυνα (σ.σ. για την ακρίβεια δεν γυρνούσε πίσω), αφήνοντας μερικές φορές εκτεθειμένο τον Ραούλ Μπράβο.
Ο Λίνεν παρέταξε τον Ολυμπιακό με μοναδικό προωθημένο τον Κώστα Μήτρογλου, με τον Ριέρα να αγωνίζεται στη φυσική του θέση ως αριστερό εξτρέμ, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε επιτελικό ρόλο.  Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, χωρίς ωστόσο να... φορτσάρει ιδιαίτερα καθώς υπάρχει και ο κρίσιμος επαναληπτικός με την Μακάμπι στο Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο οι Πειραιώτες δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την αντίπαλη εστία και ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια έχοντας αρκετές καλές στιγμές κυρίως με πρωταγωνιστές τους Ιμπαγάσα και Οσκαρ. Μάλιστα ο Αστέρας ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ καθώς στο 6’ ο Ουντότζι είχε δοκάρι.
Αποκομμένος αρχικά, ανέβηκε στη συνέχεια ο Ριέρα
Οσον αφορά τον Ριέρα, αρχικά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς μέχρι το πρώτο ημίωρο ήταν εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν αρκετά δραστήριος και έδειχνε διάθεση να συμμετέχει στις φάσεις, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά από τους συμπαίκτες του.
Μετά το πέρας των 30λεπτου, όμως ο αστέρας του Ολυμπιακού ανέβασε ρυθμούς και είχε δύο καλά σουτ στο 20’ και το 42’. Ειδικά το δεύτερο δυσκόλεψε αρκετά τον τερματοφύλακα Αναστασόπουλο. 
Δραστήριοι Ιμπαγάσα-Οσκαρ
Από ‘ κει και πέρα, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Αριέλ Ιμπαγάσα από τα πόδια του οποίου περνούσε κυρίως όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός μέσοεπιθετικός ήταν πολύ δραστήριος και συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Οσκαρ. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι οι δύο κορυφαίες στιγμές των «ερυθρόλευκοι» στο α’ μέρος (στο 23’ και 27’) ήρθε κατόπιν συνεργασίας των δύο αυτών ποδοσφαιριστών με δημιουργό τον πρώτο και εκτελεστή τον δεύτερο.  
Πτώση στην επανάληψη και χαμένο πέναλτι
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, λόγω και των πολλών αλλαγών των δύο ομάδων. Μέχρι το 62’ ο Λίνεν  δεν «πείραξε» την 11άδα του με εξαίρεση την αλλαγή του Φετφατζίδη με τον Ζαϊρί, όμως σε εκείνο το λεπτό προχώρησε σε μαζικές αλλαγές. Ο Ολυμπιακός απώλεσε τη συνοχή του και η αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο 20λεπτο ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη εικόνα και που μάλιστα σε 1-2 περιπτώσεις άγγιξε το γκολ.
Ωστόσο, παρά το προβλέψιμο παιχνίδι τους, δύο καλές ευκαιρίες είχαν και οι γηπεδούχοι. Στο 86’ ο Μήτρογλου αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Βάντερσον, ενώ δύο λεπτά αργότερα ένα εξαιρετικό σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλο τράνταξε το δοκάρι του Ντεγκρά. 

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ:

88':  Δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος σουτάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρίσκει το δεξί δοκάρι του Ντεγκρά.
86': Αστοχο πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Βάντερσον, όμως Μήτρογλου εκτελεί άσχημα την εσχάτη των ποινών με τον Ντεγκρά να αποκρούει
79': Ο Ροτζέριο περνάει τον... μισό Ολυμπιακό και επιχειρεί να τσιμπήσει την μπάλα, αλλά ο Μέγκιερι πρόλαβε να απομακρύνει.
69’: Ο Μήτρογλου, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά σουτάρει πάνω στον Ντεγκρά, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της ομάδας της Τρίπολης να αποκρούσει με σχετική άνεση την μπάλα.
56': Εξυπνη προσποίηση του Ιμπαγάσα, που «κόβει» στα δεξιά για τον Φετφατζίδη, ο οποίος περνάει τον προσωπικό του αντίπαλό και σεντράρει με τον Οσκαρ να πλασάρει αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
43': Ομορφη κάθετη πάσα του Όσκαρ προς τον Μήτρογλου, μέσα από την περιοχή ο τελευταίος σούταρε απευθείας στη γωνία αλλά ο Αναστασόπουλος ήταν και πάλι σε σωστή θέση διώχνοντας σε κόρνερ
42': Ο Ριέρα κοντρολάρει ωραία και σουτάρει αμέσως έξω από την περιοχή με το αριστερό, με τον Αναστασόπουλο να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ
39': Γκολ για τους φιλοξενούμενους που ακυρώνεται. Ο Πιπίνης σεντράρει από τα αριστερά, ο Ρομπέρτο σκοράρει, όμως βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώνεται.
35:' Αγγίζει το γκολ και πάλι ο Αστέρας. Παράλληλη μπαλιά του Ρίος από αριστερά, ο Ρομπέρτο αδυνατεί να βάλει την προβολή και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του
32': «Σκαφτό» σουτ του Αριέλ Ιμπαγάσα, λίγο έξω από την περιοχή με το αριστερό πόδι, προσπαθεία να «κρεμάσει» τον Αναστασόπουλο, ο οποίος όμως δεν αιφνιδιάζεται.
27': Νεά καλή συνεγασία των Ιμπαγάσα και Οσκαρ. Ο Αργεντινός εκτελεί ένα φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, ο Όσκαρ πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα φεύγει αρκετά μέτρα άουτ.
23': Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Ζαϊρί πασάρει ωραία στον Ιμπαγάσα, ο Αργεντινός σεντράρει με το δεξί, ο Οσκαρ επιχειρεί κεφαλιά-ψαράκι, όμως η μπάλα καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστία του τερματοφύλακα Αναστασόπουλου.
20’: Πρώτη καλή στιγμή από τον Ριέρα, αλλά και του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, προσποιείται και εν συνεχεία σουτάρει έξω από την περιοχή, με τη μπάλα όμως να βρίσκει το πόδι του Μπαρτολίνι και να καταλήγει κόρνερ. Πριν σουτάρει, ο Ριέρα προηγήθηκε συνεργασία του με τον Μήτρογλου από τον οποίο και πήρε τη μπάλα
6': Δοκάρι για τον Αστέρα. Ο Ουντότζι σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Πάρντο. Μετά το σουτ, ο Τοροσίδης ανατρέπει τον παίκτη του Αστέρα, με τους οι Αρκάδες να ζητούν ζήτησαν πέναλτι. Ωστόσο ο διαιτητήςνα δίνει εντολή το παιχνίδι να συνεχιστεί
4': Πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά και ο Αναστασόπουλος διώχνει σε κόρνερ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο (70' Μέγκιερι), Τοροσίδης (62' Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (Γ. Παπαδόπουλος), Ποτουρίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (62' Επστάιν), Κατσικογιάννης, Ιμπαγάσα (62' Νικλητσιώτης), Όσκαρ (62' Βάντερσον), Ριέρα (62' Σοϊλέδης), Μήτρογλου, Ζαϊρι (46' Φετφατζίδης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Β. Βλάχος): Αναστασόπουλος (Ντεγκρά), Μπαρτολίνι (46' Ορόθκο), Φυτανίδης (62' Λαμπρόπουλος), Πιπίνης (55' Ουριμπαρί), Μπαστία (60' Φορτούνης), Κερ (64' Μπακασέτας), Ουντόζι (46' Αράς), Αργυρόπουλος (56' Ρούμπιν), Ρομπέρτο (57' Ροτζέριο), Καρέρα (60' Tσαμπούρης), Ρίος (52' Λαδάκης).

* Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκαν και οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου