Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πρώτη και πλουσιότερη

θετικός ο απολογισμός της ΑΕΚ στην Αυστραλία 




ΣΙΔΝΕΪ
Πρωταθλήτρια και πλουσιότερη κατά 100.000 ευρώ θα αποχωρήσει η ΑΕΚ από το Σίδνεϊ. Οι «κιτρινόμαυροι» του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφήνοντας για άλλη μια φορά θετικές εντυπώσεις, νίκησαν και τους Σκοτσέζους της Ρέιντζερς με 1-0 και πέτυχαν το «3 στα 3» στο τουρνουά της Αυστραλίας.


θετικός ο απολογισμός της ΑΕΚ στην Αυστραλία
Τη νίκη «σφράγισε» το γκολ του Νέιθαν Μπερνς στο 73ο λεπτό της συνάντησης, έπειτα από έναν έξοχο συνδυασμό μεταξύ των Εντερ, Γκέντσογλου και Καράμπελα.
Η Ενωση έφτασε τους 17 βαθμούς στο τουρνουά, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και αποχωρεί με πολλαπλά οφέλη, έστω κι αν σε αυτό το τελευταίο της παιχνίδι εμφάνισε προβλήματα σε πιο έντονο βαθμό από άλλες φορές.
Το ξεκίνημα των «κιτρινόμαυρων» ήταν και πάλι δυνατό, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να παρατάσσει αρχικά την ομάδα, για πρώτη φορά στο διάστημα παραμονής στην Αυστραλία, σε σχήμα 4-4-2. Η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη, εμφανίζοντας στοιχεία από τα δυο προηγούμενα παιχνίδια και δημιούργησε μια-δυο καλές στιγμές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προηγηθεί.
Ο ρυθμός των «κιτρινόμαυρων» έπεσε μετά το 25ο λεπτό και τα αμυντικά κενά που εμφάνισε η ΑΕΚ επέτρεψαν στους Σκοτσέζους να απειλήσουν, χωρίς πάντως να καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα.
Ο Μπάγεβιτς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, παρατάσσοντας ένα πιο επιθετικό σχήμα με τους Λεονάρντο και Σκόκο στα δυο άκρα και τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Αλγερινός, στην πρώτη του συμμετοχή επί αυστραλιανού εδάφους, μπορεί να έδειξε εκτός κλίματος, παρόλ’ αυτά η ΑΕΚ βρήκε ξανά τον ρυθμό της, όταν ο Μπάγεβιτς ξαναγύρισε σε σχήμα με μόνο προωθημένο τον Τζιμπούρ, και κατάφερε εν τέλει στο 73ο λεπτό να «ανοίξει» το σκορ, δίνοντας δείγματα εξαιρετικής συνεργασίας των παικτών της για άλλη μια φορά.

Το γκολ του Μπερνς διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας στην ΑΕΚ την τρίτη νίκη της στο τουρνουά της Αυστραλίας, που σφράγισε ιδανικά την παρουσία της εκεί, κατακτώντας το πρώτο, έστω και ανεπίσημο, τρόπαιο της σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» θα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους από τη Δευτέρα.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:

78': Η ΑΕΚ χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, καθώς ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν καταφέρνει να νικήσει σε τετ α τετ τον ΜακΓρέγκορ.
73' ΓΚΟΛ: Η ΑΕΚ παίρνει προβάδισμα στο παιχνίδι, έπειτα από ένα πανέμορφο συνδυασμό μεταξύ των Εντερ, Γκέντσογλου και Καράμπελα, που άλλαξαν την μπάλα με τη μία και από σέντρα του τελευταίου πήρε ο Μπερνς την κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ για το 1-0.

45'+1: Μεγάλη, διπλή, ευκαιρία είχε η Ρέιντζερς για να ανοίξει το σκορ, αλλά τα αντανακλαστικά των «κιτρινόμαυρων» αμυντικών λειτούργησαν άψογα και διατηρήθηκε το «μηδέν» στην εστία του Σάχα.

43': Αναγκαστική αλλαγή για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς ο Γρηγόρης Μάκος αποχωρεί με ενοχλήσεις και δίνει τη θέση του στον Παντελή Καφέ, προκαλώντας ανησυχία στον τεχνικό της ΑΕΚ που ήδη μετρά προβλήματα τραυματιών.

12': Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Λυμπερόπουλο, η μπάλα περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΜακΓκρέγκορ.

ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος (43' Καφές), Γκέντσογλου, Λεονάρντο (89' Μαϊστόροβιτς), Σκόκο (64' Εντερ), Λυμπερόπουλος (46' Τζιμπούρ), Μπλάνκο (63' Μπερνς).
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέκορ, Μπουγκέρα, Γουέιρ, Μπροόυντφουτ, Γουαιτάκερ, ΜακΚάλοχ, Εντού, Ντέιβις, Νέισμιθ, Λάφερτι (29' Φλεκ), Μίλερ.
Μικρά - μικρά από το Σίδνεϊ:

** Προσωρινή αποδείχθηκε η καλοκαιρία στο Σίδνεϊ, καθώς περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης άρχισε να βρέχει, τρέποντας τους φιλάθλους σε φυγή από τις εξέδρες, προς αναζήτηση σκέπαστρου.

** Χρώμα και παλμό έχουν οι εξέδρες, καθώς οι οπαδοί που βρίσκονται στο στάδιο του Σίδνεϊ φορούν φανέλες όχι μόνο της ΑΕΚ ή της Ρέιντζερς, αλλά και άλλων ομάδων. Μάλιστα ένας εκ των φιλάθλων εμφανίστηκε με φανέλα ΠΑΟΚ.

** Οι Ντιόπ, Τζιμπούρ και Λαγός έχουν τεθεί εκτός αρχικής ενδεκάδας, λόγω των τραυματισμών τους ενώ ο Ισμαελ Μπλάνκο επέστρεψε στην κορυφή της «κιτρινόμαυρης» επίθεσης.

** Μπορεί στην Ελλάδα η ώρα να μην συνηθίζεται για διεξαγωγή αγώνα, αλλά στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το παιχνίδι έχει σέντρα στις 17:00 και έτσι έχει προσελκύσει ήδη πριν από την έναρξή του αρκετό κόσμο. Ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου