Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μάχη για τον ανεφοδιασμό της αγοράς με τη συνδρομή και του στρατού















Στη μάχη εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα έχουν μπήκαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου τα βυτιοφόρα του στρατού
, τα οποία συνοδευόμενα από περιπολικά της αστυνομίας και τζιπ, εφοδιάζουν αεροδρόμια, πλοία και νοσοκομεία. στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από την απόφαση των μεταφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους.

Σε δηλώσεις του, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρθεί η επίταξη, εφόσον λήξει η απεργία.

Εν συνεχεία, τόνισε, θα γίνει διάλογος, ώστε να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου, χωρίς να θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

Ο υπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο.

Διεμήνυσε, επίσης, ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που, σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων, Γιώργος Τσιάμος, μιλώντας στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι ο κλάδος θα εξετάσει την πρόταση ώστε να λάβει τις αποφάσεις του.

Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, εκτιμάται ότι ίσως εντός και των επομένων ωρών να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του κλάδου, αλλά τηλεδιάσκεψη των προέδρων των εννέα Ομοσπονδιών της Ένωσης, ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις.

Την ίδια πρόταση («λήξη απεργίας - άρση επίταξης») διατύπωσε και ο γγ του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Χάρη Τσιόκας, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Alter.

Περίπου το 40% των πρατηρίων στην Αττική υπολογίζεται ότι έχουν πληρότητα σε καύσιμα. Στον Ασπρόπυργο, ο ανεφοδιασμός τον βυτιοφόρων γίνεται κανονικά, όπως και στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, επιταγμένα βυτιοφόρα αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου, με συνοδεία περιπολικών, ενώ στην περιοχή, από τους συγκεντρωμένους απεργούς, παραιτήθηκαν δύο μέλη του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.

Έντονα προβλήματα σημειώθηκαν στο νομό Χαλκιδικής μετά την εξάντληση των αποθεμάτων στα πρατήρια.

Ένταση σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες στα διόδια Ελευσίνας, όταν οι συγκεντρωμένοι οδηγοί, επιτέθηκαν σε βουλγαρικά βυτιοφόρα, θεωρώντας ότι σπάνε την απεργία. Ομάδα των ΜΑΤ, έσπευσε στο σημείο, καταστέλλοντας τις μικρο-εντάσεις που δημιουργήθηκαν.

Εξάλλου, με ισχυρή αστυνόμευση 7 επιταγμένα φορτηγά ξεκίνησαν από το Βόλο προς ανεφοδιασμό της περιφέρειας, όπου εντοπίζεται το εντονότερο πρόβλημα.

Στα Χανιά, ο εφοδιασμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού έγινε με δόσεις. Το σωματείο των αυτοκινητιστών δημοσίας χρήσης αποδέχθηκε αίτημα των βενζινοπωλών του νομού να τροφοδοτείται η αγορά καθημερινά με 10 βυτία ιδιωτικής χρήσεως.

Η Νομαρχία Χανίων ολοκλήρωσε, την Παρασκευή, την αποστολή αποφάσεων επίταξης για συνολικά 1.156 βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και φορτηγών δημόσιας χρήσης και ισάριθμων αποφάσεων επίταξης στους οδηγούς των οχημάτων.

Στο μεταξύ, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Η διαδικασία επίδοσης των περίπου 30 χιλιάδων φύλλων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί.

Οι περισσότεροι οδηγοί δεν δέχονται τα φύλλα επίταξης και αυτά θυροκολλούνται. Πάντως, προβλήματα προκαλεί και ο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες από τις Νομαρχίες για το ποιο θα είναι το ακριβές έργο των οδηγών και των οχημάτων.

* Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλεί τους ιδιοκτήτες-οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου