Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Αφαίρεση γαλλικής υπηκοότητας σε όσους παρανομούν














Την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από μετανάστες που επιτίθενται σε αστυνομικούς και γενικότερα πρόσωπα με δημόσια εξουσία πρότεινε την Παρασκευή (30/7) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

"Θα επανεξετάσουμε τους
λόγους για τους οποίους μπορεί να αφαιρείται η γαλλική υποηκοότητα. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου", είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Προσέθεσε πως "Η υπηκοότητα θα πρέπει να μπορεί να αφαιρείται από οποιονδήποτε άνθρωπο ξένης καταγωγής που επιτίθεται εκούσια κατά της ζωής ενός αστυνομικού, ενός χωροφύλακα ή κάθε άλλου προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία".

Υπογράμμισε επίσης πως ανήλικοι παραβάτες δε θα αποκτούν απευθείας της γαλλική υπηκοότητα όταν ενηλικιωθούν αφού όπως σημείωσε είναι πράγμα που κερδίζεται.

"Η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται. Πρέπει κανείς να δείξει ότι την αξίζει. Οταν κάποιος πυροβολεί κατά των δυνάμεων ασφαλείας δεν αξίζει να γίνει Γάλλος", είπε μεταξύ των άλλων.

Παράλληλα επισήμανε πως επιθυμεί την επανεξέταση των δικαιωμάτων και των επιδομάτων που παίρνουν οι ξένοι οι οποίοι δε ζουν σε κανονικές συνθήκες.

"Όσοι ζουν σε μη κανονικές συνθήκες δεν μπορούν να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν όσοι ζουν νόμιμα", προσέθεσε.

Αν και ο Γάλλος πρόεδρος δεν είπε σε τι είδους δικαιώματα κάνει λόγο είναι γνωστό πως στην ευρωπαϊκή χώρα οι μη νόμιμοι μετανάστες έχουν ελάχιστα δικαιώματα.

Όσον αφορά τους Ρομά δήλωσε πως μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα διαλυθούν.

"Πρέπει να δώσουμε τέλος στην άτακτη δημιουργία καταυλισμών Ρομά. Αποτελούν ζώνες εκτός δικαίου, τις οποίες δεν μπορούμε να ανεχθούμε στη Γαλλία.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των Ρομά που έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικών αποφάσεων. Σε τρεις μήνες θέλω τουλάχιστον οι μισοί καταυλισμοί αυτού του τύπου να έχουν εξαφανιστεί από το γαλλικό έδαφος
", κατέληξε ο Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου