Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ρατσιστές οι σύγχρονοι «απόγονοι» του Μ. Αλέξανδρου






Το γύρο του κόσμου κάνουν οι νέες προκλήσεις των Σκοπιανών, αυτή τη φορά όχι εις βάρος της Ελλάδας και της Μακεδονίας, αλλά εις βάρος της ομάδας ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ. Η αγγλική ομάδα ταξίδεψε μέχρι τα Σκόπια για τον αγώνα της κόντρα στη Ραμποτνίτσκι στα πλαίσια του Europa League της UEFA.

Τι κι αν ξοδεύτηκαν εκατομμύρια από τη FIFA για την προβολή αντιρατσιστικών μηνυμάτων αρκετά χρόνια τώρα και πιο πρόσφατα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Οι Σκοπιανοί μόλις είδαν τη Λίβερπουλ να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στη σύνθεσή της δύο μαύρους παίκτες, ξέσπασαν σε ρατσιστικό παραλήρημα. Υβριστικά συνθήματα με κύριο θέμα το χρώμα των παικτών της αγγλικής ομάδας, χειρονομίες, παντομίμες και άλλες αθλιότητες περίσσευαν. Οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φωτογράφοι απαθανάτησαν τις «απείρου κάλλους» αντιδράσεις της κερκίδας των Σκοπιανών, όπου οι «απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου» παρίσταναν τους πιθήκους θίγοντας την καταγωγή των μαύρων ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ. Η ειρωνεία είναι πως η ομάδα τους ηττήθηκε με σκορ 0-2 από τα γκολ που πέτυχε ο μαύρος ποδοσφαιριστής David Ngog. Η UEFA ετοιμάζει νέο πρόστιμο για τους Σκοπιανούς, καθώς το 2003 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία τους είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 13.000 ευρώ για τις ρατσιστικές αντιδράσεις των οπαδών της κατά των παικτών της εθνικής Αγγλίας και το κάψιμο μιας αγγλικής σημαίας. Αλήθεια οι αυτοαποκαλούμενοι «Μακεδόνες» δεν γνωρίζουν τον όρκο του Μ. Αλέξανδρου;

«…Όλοι οι θνητοί από δω και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονοιασμένοι, για την κοινή προκοπή. Θεωρήστε την Οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς τους νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής… Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή… Από μέρους μου θα θεωρώ όλους ίσους, λευκούς ή μελαψούς και θα ήθελα να μην είστε μόνον υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι… Τον όρκο που δώσαμε με την σπονδή απόψε κρατείστε τον σαν συμβόλαιο αγάπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου