Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Απάντηση στον Ωρομίσθιο στον καναπέ του!

 

«Χτυπάμε το γαϊδούρι επειδή μας φταίει το σαμάρι»…

Φίλος «Ωρομίσθιος εκπαιδευτικός» έγραψε:
«Και κάθομαι και βλέπω τώρα όσους για τον α ή β λόγο δυσανασχετούν με κάτι τέτoιες απεργίες και χαμογελάω περιμένωντας όλο αυτό να επεκταθεί. Να παραλύσουν όλα και να μπει τάξη. Μακάρι να συνεχιστεί η απεργία, να πληγούν όλοι, να επεκταθεί και να δοθούν σωστές λύσεις σε όλες τις κατευθύνσεις. Να γίνει η αρχή μιας επανάστασης.»


Είναι άνετος ο καναπές που κάθεσαι ή να σου φέρουμε και κανένα μαξιλάρι? Από τον καναπέ θα γίνει η αρχή μιας επανάστασης? Ή από τους καναπέδες θα γίνει με την παράλυση του κράτους? Οι αρχηγοί των συνδικάτων όλων των τομέων είναι κομματόσκυλα από τη μια ή την άλλη παράταξη. Μόλις προσωπικά αυτοί βολευτούν… τότε θα σταματήσουν όλες οι κινητοποιήσεις δια μαγείας. ( πολλά παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν) Το θέμα είναι πιο σοβαρό από ότι δείχνει. Όλα αρχίζουν από την σωστή παιδεία. Ο φίλος ο Ωρομίσθιος είναι αυτός που θα εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς πολίτες μας. Ο ίδιος μεν δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο αλλά περιμένει να το κάνουν οι άλλοι. Και αυτές τις ιδέες τις μεταδίδει στην επομένη γενιά. Τι έκανες εσύ προσωπικά φίλε για να αλλάξει κάτι? Τίποτα υποθέτω αλλά μόλις είδες «μια μικρή πόρτα» για δημόσιο αμέσως την πηρές.




« Και δεν πληρώνομαι όχι γιατί απλά δε με πληρώνουν αλλά γιατί κι η αμοιβή μου είναι ελάχιστη κι η μισή έχει φύγει στις βενζίνες.»


Όταν υπέγραφες την σύμβαση του ωρομίσθιου δεν σου είχαν πει τον μισθό? Γιατί υπέγραψες και δέχτηκες να πας? Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί πιστεύεις στη οφθαλμαπάτη ότι κάποια στιγμή θα γίνεις μόνιμος δημόσιος λειτουργός! Και εγώ εκπαιδευτικός σπούδασα αλλά από πεποίθηση αρνήθηκα να συμμετάσχω στο «φαγοπότι» του δημοσίου.


Και άντε ότι τώρα σου κάψωνε αυτά που σου έχανε υποσχεθεί. Παραιτήσου αν έχεις τα κότσια από την θέση σου και έλα στον ιδιωτικό τομέα να δεις την γλύκα και να δεις τι πάει να πει δουλειά και παραγωγικότητα και ταυτόχρονα να έχεις να αντιμετωπίσεις όλους αυτούς που αποφασίζουν ότι εσύ θα φταις και εσύ θα πρέπει να πληρώσεις για οτιδήποτε θα γίνει κάνοντας απεργίες και κλείνοντας δρόμους.


Θέλετε να γίνει επανάσταση? Σοβαρή ώστε να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο?


Ας παραιτηθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να μην υπάρχει κανένας για να λειτουργήσει το κράτος. Αν δεν υπάρχουν δάσκαλοι ποια μεταρρύθμιση θα κάνει ο υπ. Παιδείας? Αν δεν υπάρχουν εφοριακοί πως θα λειτουργήσει η εφορία? Ένα κράτος χωρίς λειτουργούς πως θα λειτουργήσει? Τολμάτε να το κάνετε?


Εγώ αν δεν τα βρω με το αφεντικό μου παραιτούμε από την εργασία μου. Δεν ταλαιπωρώ τον συνάνθρωπο μου. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι η κάρδια μιας οποιασδήποτε επιχείρησης δημόσια και ιδιωτικής. Αυτή την δύναμη έχουμε. Καμία εταιρεία ή επιχείρηση δεν λειτούργει χωρίς πωλητές , διαχειριστές και λογιστές.


Φανταστείτε λοιπόν τώρα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.


Γίνετε «διαγωνισμός» δημόσιου και δεν πάει κανένας. Παραιτούνται όλοι όσοι δουλεύουν σε δημόσιο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα σχολεία…. δεν υπάρχουν υπάλληλοι στη βουλή δεν υπάρχει κανένας δημόσιος υπάλληλος γενικώς! Να η επανάσταση! Τι θα γίνει? Θα γίνει διαγωνισμός…… δεν θα δηλώσει συμμέτοχη κανένας και όποτε οι πολιτικοί θα καταλάβουν ότι η «εταιρεία» που διαχειρίζονται δεν έχει σωστές βάσεις……. Έτσι γίνετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση . Όταν ένας επιχειρηματίας βάλει αγγελία και δεν εμφανίζεται κανείς….. ανεβάζει λίγο τον μισθό… διορθώνει λίγο τις συνθήκες…. μπας και έρθει κανείς μιας και τον έχει ανάγκη αυτόν τον έναν.




Θα μου πείτε τι θα κάνουμε όλοι εμείς οι δημόσιοι που έχουμε οικογένειες κτλ….. Αν οι παραιτήσεις γίνουν μαζικά και ολοκληρωτικά…. δεν θα μείνετε από εργασία γιατί πολύ γρήγορα θα αντιδράσει το πολιτικό σύστημα και έτσι θα αλλάξει κάτι στον τόπο.


Μια πρόταση κάνω εγώ…… τίποτα παραπάνω!



Ο αγανακτισμένος πολίτης και πάλι! 

 

Πηγη:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου