Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η άγρια δολοφονία της 11χρονης που σόκαρε την Ελλάδα


Κατά τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με μαρτυρία, ο δράστης είχε κεράσει την εντεκάχρονη μια πορτοκαλάδα. Οπως όλα δείχνουν, είχε προγραμματίσει και οργανώσει την αποτρόπαιη πράξη του. Το τελευταίο σημάδι για την εντεκάχρονη ήταν γύρω στη 1.20 το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, όταν έφυγε από την πλατεία, όπου έπαιζε με τα άλλα παιδιά του χωριού, με σκοπό να επιστρέψει στο σπίτι της. 


Οπως αποδείχθηκε, ο δράστης είχε προθυμοποιηθεί να τη μεταφέρει στο σπίτι με το αυτοκίνητό του.

Ηταν η τελευταία φορά που την είδαν και από τότε χάθηκε κάθε ίχνος της. Οι γονείς, αγωνιώντας για την τύχη του παιδιού τους, την Κυριακή το μεσημέρι ειδοποίησαν το Χαμόγελο του Παιδιού.

Τα έμπειρα στελέχη του συλλόγου που έσπευσαν κατάλαβαν ότι η υπόθεση παίρνει δύσκολη τροπή και γι΄ αυτό επέμεναν στις έρευνες ενώ ενεργοποίησαν το σύστημα Αmber Αlert. Μέχρι αργά το βράδυ αστυνομικοί και δυνάμεις της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εκπαιδευμένα σκυλιά έψαχναν σε όλη την περιοχή.

Τον ρώτησαν
Παράλληλα στην Αστυνομική Διεύθυνση, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου γίνονταν έρευνες για τους ανθρώπους που είχαν θεαθεί με το κοριτσάκι κατά το κρίσιμο διάστημα της εξαφάνισης. Ανάμεσα σε αυτούς που ρωτήθηκαν ήταν και ο 41χρονος Αλβανός.

Αρχικά αρνήθηκε κάθε σχέση με την υπόθεση, μέχρι που άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις.

Οι αξιωματικοί συνέχισαν την εξέταση, και ο 41χρονος ομολόγησε.

Παραδέχθηκε ότι σε μικρή απόσταση από την πλατεία επιβίβασε το κορίτσι στο αυτοκίνητό του με το πρόσχημα να το πάει στο σπίτι του.

Η μικρή τον εμπιστεύθηκε.

Ο δράστης όμως την οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία σε απόσταση επτά χιλιόμετρων από το χωριό. Την κακοποίησε, όπως παραδέχθηκε, στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια την πέταξε στο πηγάδι. Η παρατηρητικότητα των παιδιών που έπαιζαν το βράδυ του Σαββάτου με την 11χρονη Ρενί στην πλατεία του Ελαιοχωρίου Αρκαδίας ήταν η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας και κακοποίησής της.

Τα παιδιά είχαν δει το κοριτσάκι να μπαίνει στο αυτοκίνητο του 41χρονου Αλβανού, ο οποίος χθες τα ξημερώματα ομολόγησε ότι το κακοποίησε και το σκότωσε.

Ο δράστης, που ήταν γνωστός με την οικογένεια του θύματος και σύμφωνα με πληροφορίες λίγες ώρες πριν από το έγκλημα είχε πάει ως επισκέπτης στο σπίτι του παιδιού, με απόλυτη ψυχραιμία, τις πρώτες ώρες που έγινε αντιληπτή η εξαφάνιση της Ρενί έπαιρνε μέρος στην αγωνιώδη προσπάθεια της οικογένειάς της για να τη βρει.

Στην ομολογία του, με ανατριχιαστικές περιγραφές αποκάλυψε το τέλος του κοριτσιού. Παραδέχθηκε ότι το κακοποίησε και στη συνέχεια, όπως φέρεται να έχει καταθέσει, το έριξε ενώ ήταν ακόμα ζωντανό μέσα στο πηγάδι. Οταν σταμάτησε και ο παραμικρός θόρυβος και ο δράστης κατάλαβε ότι το παιδί είχε αφήσει πια την τελευταία του πνοή, σκέπασε το πηγάδι και επέστρεψε στο σπίτι του, στο χωριό.

Υπέδειξε το πηγάδι 
Ο επίλογος της τραγωδίας η οποία διαδραματίστηκε στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας γράφτηκε χθες λίγο μετά τις πέντε το πρωί, όταν ο δράστης υπέδειξε το πηγάδι, βάθους δέκα μέτρων, απ΄ όπου ανασύρθηκε το πτώμα του κοριτσιού.

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες του μαρτυρικού θανάτου του παιδιού θα γίνουν γνωστές σήμερα μετά τη νεκροτομή που θα κάνει ο ιατροδικαστής ο οποίος έχει μεταβεί εσπευσμένα στην περιοχή όπου έγινε η δολοφονία.

Οικογενειάρχης, πατέρας ενός 17χρονου αγοριού είναι ο 41χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη για την τραγική υπόθεση. Ενσωματωμένος, σύμφωνα με μαρτυρίες, στην κοινωνία του χωριού, διέμενε με την οικογένειά του στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Εργαζόταν σε διάφορες εργασίες και είχε ιδιόκτητο σπίτι. Διαφορετικές ήταν οι συνθήκες ζωής για την οικογένεια της άτυχης 11χρονης. Οι γονείς της, Βούλγαροι βιοπαλαιστές, είχαν εγκατασταθεί στο χωριό από τον Οκτώβριο του 2009 και με δυσκολία τα έβγαζαν πέρα. Ηταν η πρώτη περίοδος προσαρμογής και για τους ίδιους τους γονείς αλλά και για τα δύο παιδιά τους τη Ρενί και τον δεκατριάχρονο αδελφό της.

Ηταν κοινωνικό παιδί
Μια πολύ φτωχή οικογένεια, με τη μητέρα να εργάζεται σε σπίτια- τον τελευταίο καιρό περιποιείτο μια κατάκοιτη- και τον πατέρα να προσπαθεί να βρει μια οποιαδήποτε δουλειά. Η εντεκάχρονη, ένα πολύ κοινωνικό κορίτσι, σύμφωνα με μαρτυρίες, θα πήγαινε φέτος στο σχολείο. Το σπίτι της οικογένειας της εντεκάχρονης με το σπίτι του δράστη ήταν σε κοντινή απόσταση και οι γονείς γνωρίζονταν μεταξύ τους όπως και με τους άλλους κατοίκους της μικρής κοινωνίας.

Ο 17χρονος γιος του δράστη ήταν φίλος με τον αδελφό της εντεκάχρονης και έκαναν παρέα. Μετά τις τραγικές εξελίξεις και αποκαλύψεις, το παιδί είναι ράκος και στηρίζεται και αυτό από ψυχολόγους. Η αντίστροφη μέτρηση για την εντεκάχρονη άρχισε το βράδυ του Σαββάτου, όταν μαζί με άλλα παιδιά έπαιζε στην πλατεία του χωριού.

Κατά την ανάκριση, ο δράστης ομολόγησε ότι επιβίβασε ο ίδιος το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του με την πρόφαση να το πάει στο σπίτι του και -αφού το οδήγησε σε ερημική αγροτική τοποθεσία επτά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό- το κακοποίησε σεξουαλικά μέσα στο αυτοκίνητο του και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι που υπήρχε στην περιοχή, βάθους περίπου δέκα μέτρων.
Τραγική λεπτομέρεια του απεχθούς εγκλήματος του αρρωστημένου δράστη είναι ότι η μικρούλα Ρένι ήταν ακόμη ζωντανή όταν ο ίδιος την πέταξε μέσα στο πηγάδι.

Ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο και υπέδειξε το πηγάδι όπου, δυστυχώς, βρέθηκε νεκρή η ανήλικη κοπέλα.
Με μέριμνα των αρχών και τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού», παρέχεται στους γονείς της ανήλικης ψυχολογική υποστήριξη ενώ ο ψυχασθενής δράστης -με την ολοκλήρωση της δικογραφίας- θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Τρίπολης.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου