Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Λαθρομετανάστες στην Πάρο


Ιστιοπλοϊκό 10 μέτρων με όνομα "F&D", με σημαία τουρκική έμεινε ακυβέρνητο τα ξημερώματα του Σαββάτου 28/8 γύρω στις 4, 8 μίλια βορειοδυτικά της Πάρου στη βραχονησίδα «Μέρμηγκας».
Σκάφη από την Πάρο (του λιμενικού, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και ιδιωτών) και αντίστοιχα από την Μύκονο έσπευσαν για βοήθεια. Βρέθηκαν προ εκπλήξεων, όταν είδαν ότι το σκάφος ήταν γεμάτο από λαθρομετανάστες. ....

Με δύο μεταφορές οι «ταξιδιώτες» καταπλεύσανε στο λιμάνι της Παροικίας Πάρου υπό την παρακολούθηση λιμενικών, και στην στεριά, αστυνομικών δυνάμεων. Οδηγήθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 1ου δημοτικού σχολείου Παροικιάς (στο προαύλιο), όπου από τις 6 το πρωί φυλάσσονται. Νωρίτερα, είχαν όλοι περάσει από το Κέντρο Υγείας για έναν πρώτο έλεγχο. Με την οργανωτική επιμελητεία του Επαρχείου Πάρου τους δόθηκαν κουβέρτες και τρόφιμα για τις πρώτες τους ανάγκες, ενώ αφού ξημέρωσε άρχισαν να προσέρχονται Παριανοί και Παριανές με ρούχα και άλλες προμήθειες για να δοθούν στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Από το αστυνομικό τμήμα Πάρου έγινε γνωστό ότι πρόκειται για: 52 άτομα σύνολο,

7 τούρκοι ενήλικες
2 Ιρακινές ενήλικες
3 Ιρανοί ενήλικες
2 ανήλικα αγόρια από Ιράν
12 Αφγανοί ενήλικες
14 ανήλικα αγόρια (διαφόρων ηλικιών) από Αφγανιστάν
8 Αφγανές ενήλικες
4 ανήλικα κορίτσια από Αφγανιστάν.

Το ιστιοφόρο ταξίδευε με δύο άνδρες Ουκρανούς για πλήρωμα οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Πάρου. Την διαδικασία παραπομπής τους συντονίζει η Εισαγγελία Σύρου στην οποία αναμένεται να παραπεμφθούν αργότερα.  Το σκάφος είχε ξεκινήσει πριν 4 ημέρες από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές.
Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος και Επαρχείο) προετοιμάζουν την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του σχολείου Καμαρών το οποίο όμως δεν διαθέτει ενεργές εγκαταστάσεις υγιεινής. Παράλληλα, έγινε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση ώστε να γίνει προσπάθεια εντός το πολύ 24 ή 48 ωρών οι λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στο Λαύριο που υπάρχει οργανωμένο κέντρο υποδοχής μεταναστών.

http://fileleutheros.pblogs.gr/2010/08/668724.html


http://fileleutheros.pblogs.gr/2010/08/668724.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου