Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Ορεξάτος στον ΠΑΟ!»

«Ορεξάτος στον ΠΑΟ!»
Μόλις «έσκασε» η είδηση της συμφωνίας του Λουίς Γκαρσία με τον Παναθηναϊκό, βαλθήκαμε να ψάχνουμε γι' αυτόν.
Πρώτη επικοινωνία μας ήταν με τους Ισπανούς συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Σανταντέρ. «Δεν έπιασε εδώ, αλλά είναι ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Αρτίστας». Κουμπωθήκαμε. Υστερα απ' αυτό δεν περιμέναμε καν να σηκώσει το τηλέφωνο. Κάναμε λάθος, πέσαμε έξω. Επικοινωνιακός, κεφάτος και όπως δήλωσε στο «Goal»: «Ορεξάτος να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Δεν βλέπω την ώρα να ολοκληρωθούν και τα τυπικά της μεταγραφής ώστε να ενσωματωθώ στην ομάδα»....

Από προχθές κιόλας ο Ισπανός επιθετικός είχε αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για τη νέα του ομάδα. «Μίλησα με τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, που είναι καλοί μου φίλοι και παλιοί συμπαίκτες μου σε Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Βέβαια, δεν χρειάστηκε να μου πουν και πολλά για το σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και ξέρω πολλά πράγματα γι' αυτόν. Αν μη τι άλλο, είναι μία από τις πιο γνωστές ομάδες στην Ευρώπη και διαθέτει στις τάξεις της πολύ καλούς ποδοσφαιριστές».
Ενας απ' αυτούς είναι και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Παρέα οι δυο τους κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005 στην Κωνσταντινούπολη με τους «ρεντς» στα πέναλτι ύστερα από μια συγκλονιστική αναμέτρηση με τη Μίλαν.
Πολύς λόγος, δε, έγινε για το ότι ο Γκαρσία δεν αγωνίστηκε πέρυσι με τη Σανταντέρ. Η αλήθεια είναι πως μετά την αλλαγή του προπονητή και την αποχώρηση του Χουάν Κάρλος Μαντιά -του οποίου ήταν επιλογή- υποβιβάστηκε σε αναπληρωματικό με τον Μιγκέλ Ανχελ Πορτουγάλ. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καλά, γι' αυτό και τον άφηνε στον πάγκο. Ωστόσο, το ταλέντο δεν κρύβεται. Και σε μια ομάδα με αποστολή να αμύνεται ο 32χρονος Γκαρσία δεν θα μπορούσε να χωρέσει.
Επιπλέον μας ξεκαθάρισε: «Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Εχω κάνει προετοιμασία με τη Σανταντέρ και το μόνο που μου λείπει είναι αγωνιστικός ρυθμός. Είμαι, πάντως, διαθέσιμος να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει την πορεία που άρχισε πέρυσι με την κατάκτηση του νταμπλ και στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Tις τελευταίες 15 ημέρες ο Λουίς Γκαρσία προπονείται μόνος του και τον βοηθάει το γεγονός πως οι επίσημες υποχρεώσεις διακόπτονται για τα ματς των εθνικών ομάδων. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Ισπανός φορ θα είναι ετοιμοπόλεμος για το ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.
Ο άγνωστος Λουίς...
Η Μπαρτσελόνα τον είχε πουλήσει δύο φορές... Μία το 2002 με 3,6 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον απέκτησε εκ νέου «καπάκι» με 5 εκατομμύρια και τον έστειλε στη Λίβερπουλ έναντι 9 εκατ. ευρώ. Μετά πήγε πάλι στην Ατλέτικο, που τον έχει αγοράσει δύο φορές!
Στον Παναθηναϊκό δεν θα αργήσει να προσαρμοστεί. Θα σμίξει με δύο φίλους από τα παλιά. Τον Σισέ και τον Σεϊταρίδη. Επίσης έχει πολύ καλή σχέση και με έναν πρώην «πράσινο» και συμπαίκτη του πέρυσι στη Σανταντέρ, τον Νασίφ Μόρις, στον οποίο έστειλε μήνυμα χθες το πρωί για να τον ενημερώσει για τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.
Σε όλη του την καριέρα δεν ήταν ποτέ «φουνταριστός», αλλά περισσότερο περιφερειακός επιθετικός που αγωνιζόταν είτε στα δύο άκρα είτε πίσω από τον στράικερ. Ετσι άλλωστε έκανε όνομα. Μόνο στη Βαγιαδολίδ έπαιξε κορυφή. Στον Παναθηναϊκό ο Νιόπλιας τον προορίζει για μπακ απ του Γκοβού και του Λέτο.
Ο Λουίς Γκαρσία έρχεται να προστεθεί στην κατηγορία των παικτών που έχουν σκοράρει σε βάρος του «τριφυλλιού» προτού φορέσουν τα πράσινα. Ο νέος άσος του Παναθηναϊκού είχε πετύχει γκολ σε βάρος των νταμπλούχων Ελλάδας ως παίκτης της Ατλέτικο στις 20 Δεκεμβρίου 2007, στο τελευταίο ματς των ομίλων του ΟΥΕΦΑ.
Λόγω των κρίσιμων και σημαντικών τερμάτων που πέτυχε με τη Λίβερπουλ, έγινε ένα από τα αγαπητά παιδιά των φίλων των «reds». Μάλιστα, η «KOP» του έβγαλε σύνθημα στους ρυθμούς του «You Are My Sunshine» το οποίο έλεγε: «Luis Garcia, he drinks Sangria/he came from Barca to bring us joy!/He's five foot seven, he's football heaven/So please don't take our Luis away».
Ο Ισπανός είναι παντρεμένος με τη Ρακέλ, με την οποία έχει δύο παιδιά. Πολύ συχνά πανηγύριζε τα τέρματά του βάζοντας το δάχτυλο στο στόμα σαν πιπίλα, για να το αφιερώσει στον πρώτο γιο του, τον Ζοέλ.
Στην καριέρα του έχει κερδίσει συνολικά τέσσερις μεγάλους τίτλους, όλους με τη Λίβερπουλ. Σημαντικότερος όλων βεβαίως το Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2004-05 και το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ της ίδιας σεζόν. Επίσης, έχει ένα Κύπελλο Αγγλίας (2006), ένα Κομιούνιτι Σιλντ (2006), ενώ ήταν μέλος στην κορυφαία ενδεκάδα της UEFA για το 2005.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που ολοκληρώνεται το όνομα του Λουίς Γκαρσία συνδέθηκε με πολλές ελληνικές ομάδες. Κυρίως, όμως, ακούστηκε πως θα μπορούσε να αποτελέσει τη σούπερ μεταγραφή του Πανιώνιου και της Λάρισας. Οπως και να 'χει, ο 32χρονος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου