Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο πιο επιτυχημένος Ισπανός αναβάτης



Ο Χόρχε Λορένθο απειλεί το ρεκόρ του Άλεξ Κριβιγιέ

Ο Χόρχε Λορένθο είναι με το ένα πόδι ο φετινός πρωταθλητής του MotoGP, αλλά είναι επίσης πιo κοντά στο να γίνει και ο πιο πετυχημένος Ισπανός αναβάτης.

Ειδικότερα, ο «Σπαρτιάτης» αναβάτης της Fiat Yamaha έχει κερδίσει ως τώρα 12 αγώνες MotoGP και είναι μόλις 3 λιγότεροι από του Άλεξ Κριβιγιέ, τον κάτοχο του τίτλου του πιο πετυχημένου Ισπανού αναβάτη της μεγάλης κατηγορίας, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2001.

Με τη νίκη του στον τελευταίο γύρο στο Μπρνο, ο Λορένθο έχει ξεπεράσει ήδη ένα ρεκόρ του Κριβιγιέ, αυτό για τις νίκες σε μια σεζόν. Ο Κριβιγιέ είχε 6 νίκες στο δρόμο του για τον μοναδικό του τίτλο το 1999 στα 500cc, και ο Λορένθο έχει ήδη 7 φέτος.

Ο Λορένθο έχει επίσης 33 νίκες σε γκραν πρι, και στις τρεις κατηγορίες, που είναι ο ίδιος αριθμός με του μεγάλου του αντιπάλου, Ντάνι Πεντρόσα.

Μόνο δύο ισπανοί αναβάτες έχουν κερδίσει περισσότερους αγώνες γκραν πρι: ο Άνχελ Νιέτο με 90 νίκες, και ο Χόρχε Μαρτίνεθ με 37.

Με οκτώ ακόμα αγώνες να απομένουν στη σεζόν, ο Λορένθο έχει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του Βαλεντίνο Ρόσι με 11 νίκες σε ένα χρόνο, αλλά ακόμη και το ρεκόρ όλων των εποχών του Μικ Ντούχαν με 12 νίκες.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου