Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στην μάχη

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στην μάχη

Στις 16:00 με αντίπαλο την Κίνα

Η πρώτη θέση σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, σαν το Μουντομπάσκετ, μοιάζει με απατηλό όνειρο για την Κίνα. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας στη διοργάνωση μπορεί να καυχιέται για δύο πρωτιές......

Το ασιατικό συγκρότημα διαθέτει στις τάξεις του τον νεότερο και τον ψηλότερο παίκτη του τουρνουά. Ο γκαρντ Αϊλούν Γκουο είναι γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου του 1993 και με ηλικία 16 ετών και περίπου 9 μηνών είναι ο Βενιαμίν του Μουντομπάσκετ. Ο συμπαίκτης του, Ζανγκ Ζαοξού, αντικρίζει τον κόσμο από τα 2,21μ. και είναι ο ψηλότερος παίκτης που θα λάβει μέρος στους αγώνες.

Η Ελλάδα με τη σειρά της έχει να επιδείξει μία πρωτιά, καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ύψους με 203,25 εκατοστά. Ο πιο κοντός (ή... λιγότερο ψηλός) παίκτης είναι ο Βασίλης Σπανούλης με 1,92 και ο ψηλότερος ο Ίαν Βουγιούκας με 2,11μ.

Με μέσο όρο ηλικίας στα 27 χρόνια, η Εθνική είναι 15η στη σχετική λίστα, ενώ η Κίνα φιγουράρει στη δεύτερη θέση με 24,2, μία ανάσα πίσω από την πρώτη Σερβία (24,1). Η «γηραιότερη» ομάδα είναι η Αργεντινή με 30,2 χρόνια κατά μέσο όρο.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου