Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στη Νέα Σμύρνη


Ο Μάριο Μπρέσκα… έκλεισε το πρώην σπίτι του, πετυχαίνοντας το γκολ (στο 59') που έδωσε τη νίκη 1-0 στον -νεοφώτιστο στα «σαλόνια»- Ολυμπιακό Βόλου μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου.



Το ματς

Με όρεξη... 

Αρκετά ορεξάτες μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει ρυθμό, όχι, όμως και σημαντικές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας και τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης ομάδας, είχε μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του αγώνα, χάνοντας, μάλιστα, μία σημαντική ευκαιρία μόλις στο 2', όταν ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Μάχο απέκρουσε (δύσκολα).

Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με πάθος και δυνατές «μονομαχίες» στο χώρο του κέντρου. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και προσπαθούσαν, κυρίως από τις πτέρυγες, να «χτυπήσουν» τους Βολιώτες. Στο 21' οι «κυανέρυθροι» είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, η κεφαλιά του Μπάλαμπαν, όμως, μετά από σέντρα του Τσότσαλιτς, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι των «ερυθρόλευκων».

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, η ομάδα του Μίκαελ Στόρε πήρε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ελέγχοντας το ρυθμό, ο Ολυμπιακός Βόλου, ωστόσο, εξαιρετικά στημένος στην άμυνα, εξουδετέρωνε εύκολα οποιαδήποτε επικίνδυνη στιγμή πήγαινε να δημιουργηθεί μπροστά στον Γιακούποβιτς.

Κυρίαρχος νεοφώτιστος! 

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετική. Ο Ολυμπιακός Βόλου, βλέποντας (και βρίσκοντας) τα κενά του Πανιωνίου στα χαφ και στην άμυνα, έδειξε να καταλαβαίνει πως μπορεί να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στην επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνοντας τη νίκη. Η είσοδος του Μάριο Μπρέσκα στον αγωνιστικό χώρο (στη θέση του Καπετάνου, στο ημίχρονο) έκανε τους φιλοξενούμενος πιο επιθετικούς, ενώ, συνολικά, η παρουσία της ομάδας του Σάκη Τσιώλη ήταν εξαιρετική.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο τεχνικός των Βολιωτών δικαιώθηκε για την απόφασή του να περάσει στο ματς τον Σλοβάκο επιθετικό. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, ο οποίος βραβεύτηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τους ανθρώπους του Πανιωνίου, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μόνχε και με πλασέ προ κενής εστίας, «άνοιξε» το σκορ (1-0)!


Ο Πανιώνιος έδειχνε να τα έχει χαμένα και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο στο δεύτερο 45λεπτο να απειλήσει ουσιαστικά τον Γιακούποβιτς. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε, αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, να διπλασιάσει τα τέρματά του! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως και η ομάδα της Θεσσαλίας πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη. Στον Πανιώνιο, από την άλλη, ο προβληματισμός είναι μεγάλος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Φουνκουάγιο, Γιόνσον (64' Χίκα), Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης (72' Κούκετς), Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (56' Ριέρα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Πανκαρέ, Αλβάρες, Μάρτιν (88' Ζαραδούκας), Τόμας, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος (46' Μπρέσκα), Μόνχε, Ουμπίντες (90'+3' Καμπάνταης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπιτσίδης (Θράκης), Φαντόπουλος (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: Ν. Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου