Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Από Οκτώβριο αλλαγές στην Παιδεία



Σύμφωνα με δημοσίευμα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχανε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και οι υφυπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννης Πανάρετος.
Πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι κατά τη συζήτηση τους, εξετάστηκαν τόσο οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την δια βίου μάθηση, όπου κατατέθηκε εχτές στην Βουλή σε συνδιασμό με την καλύτερη σύνδεση με την οικονομία καθώς και οι αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στην τριτοβάθμια.

Έτσι λοιπόν το Υπουργείο θα δώσει το φθινόπωρο σε διαβούλευση,προτάσεις σχετικά με τις αλλαγές στα σχολεία καθώς και στα Πανεπιστήμια, όπως επίσης και για το νέο σύστημα εξετάσεων που αναμένεται να πάρει εφαρμογή το ακαδημαικό έτος 2013-2014. Επίσης να πούμε ότι την προηγούμενη Πέμπτη κατατέθηκε νομοσχέδιο με θέμα «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το νομοσχέδιο έχει στόχο τη ρύθμιση του χώρου, που βρίσκεται πέρα από τα όρια του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και πιο συγκεκριμένα την αρχική επαγγελματική κατάρτιση καθώς και τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, που δραστηριοποιούνται είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν,
  • δημιουργείται πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης στους φορείς παροχής εκπαίδευσης.
  • τίθεται το πλαίσιο πιστοποίησης των προσόντων των πολιτών.
  • δίδεται η δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος.
  • θεσπίζεται Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό.


neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου