Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κάπνισμα τέλος από 1η Σεπτεμβρίου


Σε ισχύ τίθεται από 1ης Σεπτεμβρίου η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καφετέριες και μπαρ.
Καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας.
Από την Τετάρτη λοιπόν, δημοτική αστυνομία, επόπτες υγείας και επικουρικά το λιμενικό πιάνουν δουλειά. Καταρχήν με συστάσεις και στη συνέχεια με την επιβολή τσουχτερών προστίμων. Τη Δευτέρα στις 10.00 η ηγεσία του υπ. Υγείας θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του μηχανισμού ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος και στις 12.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. .....

Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην πελατεία τους ο αντικαπνιστικός νόμος. Πάντως πρόσφατη έρευνα του ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι 7 στους 10 Έλληνες - καπνιστές και μη - είναι υπέρ της εφαρμογής του μέτρου.


Ηλεκτρονική βάση για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου που τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καταγράφονται τα αποτελέσματα των ελέγχων ώστε να διαπιστώνεται εάν κάποιος παραβάτης έχει υποπέσει εκ νέου σε δεύτερη ή και τρίτη παράβαση. Αυτό ανακοίνωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τους 9.500 επόπτες δημοσίας υγείας αστυνομικούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λιμενικούς υπαλλήλους ενώ το 80 % της άξιας των προστίμων, θα επιστρέφεται στα ταμεία των ελεγκτικών μηχανισμών. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ για τους παραβάτες καπνιστές και από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ για τους καταστηματάρχες, ή τους υπεύθυνους υπηρεσιών. Σε περίπτωση που κάποιος δε συμμορφωθεί, στις υποδείξεις των ελεγκτών, μπορεί να κινηθεί ακόμη και η διαδικασία του αυτοφώρου.


Από την 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει η τηλεφωνική γραμμή 1142 για πληροφορίες σχετικά με το νέο νόμο και σε δεύτερη φάση θα δέχεται καταγγελίες.
Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής "υποτροπιάσουν" αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.



Πηγή: athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου