Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

«Ξύπνησε» ηφαίστειο μετά από 400 χρόνια



Φόβοι για δύο νεκρούς - Χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Τον πανικό έχει σκορπίσει σε κατοίκους και Αρχές το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα, το οποίο «ξύπνησε» μετά από 400 χρόνια που παρέμενε ανενεργό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε την Κυριακή, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί δύο εκρήξεις και εκφράζονται φόβοι για δύο νεκρούς.

Οι αρχές απομάκρυναν από τα σπίτια τους 21.000 κατοίκους. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στην πόλη Μεντάν.

Μετά την πρώτη έκρηξη που έγινε την Κυριακή, «το ηφαίστειο εξερράγη ξανά στις 06:30 τοπική ώρα και διήρκεσε αρκετή ώρα. Ο καπνός και οι στάχτες ξεπέρασαν τα 2.000 μέτρα», όπως δήλωσε ο ηφαιστειολόγος Αγκους Μπουντιάντο. Ο ίδιος συνέστησε στις αεροπορικές εταιρίες να αποφεύγουν τις πτήσεις στην περιοχή.

Πολλές εσωτερικές πτήσεις από και προς την ζώνη αυτή ακυρώθηκαν χθες Κυριακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας, οι πτήσεις μπορεί να επηρεαστούν, αλλά αυτό εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου.

Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, δεν υπάρχουν θύματα, όμως το πρακτορείο ειδήσεων Antara, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για δύο νεκρούς.

Το Σιναμπούνγκ προστέθηκε στον κατάλογο των 69 ενεργών ηφαιστείων στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.
Τον Αύγουστο, ηφαίστειο του όρους Καρανγκετάνγκ στην επαρχία Σουλαβέζι εξερράγη με αποτέλεσμα να αγνοούνται τέσσερις άνθρωποι.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου