Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τον ήθελαν Λάτσιο, Μπενφίκα

Τον ήθελαν Λάτσιο, Μπενφίκα


Ενα από τα νέα και πιο «hot» ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να βάλει στη «μηχανή» του ο Παναθηναϊκός...

Ο 22χρονος «θηριώδης» (ύψους 1,91 μ.) αμυντικός μέσος Πλεσίς (γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1988 στο νησί Ρεουνιόν του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο αποτελεί γαλλική αποικία) βρισκόταν εδώ και μέρες στη λίστα των «πράσινων», οι οποίοι δούλευαν με πολύ προσεκτικές κινήσεις την περίπτωσή του.
Από τις πρώτες επαφές που έγιναν με τους «reds», οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας είχαν ξεκαθαρίσει πως ο παίκτης ήταν προς πώληση σε μια λογική τιμή, καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ρόι Χόντγκσον.
Τα τελευταία 24ωρα οι «πράσινοι» επανήλθαν και χθες το βράδυ επήλθε το «deal», με τον Παναθηναϊκό να «κλείνει» τον Πλεσίς για 4 χρόνια έναντι περίπου 600.000 ευρώ.
Πότε πήγε στο «Ανφιλντ»
Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, απέκτησε τον Πλεσίς την τελευταία μέρα των μεταγραφών του καλοκαιριού του 2007 από τη β' ομάδα της Λιόν (συμπαίκτης των Μπενζεμά, Μπεν Αρφά και Νασρί), πληρώνοντας 500.000 ευρώ ως «τροφεία» στη γαλλική ομάδα.
Ο Ισπανός είχε δει στο πρόσωπό του μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον, έχοντας «τσεκάρει» τη σταθερή παρουσία του νεαρού Γάλλου σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του (από τη U-17 έως τη U-21). Την πρώτη του χρονιά στο «Ανφιλντ» έπαιξε σε δύο παιχνίδια της πρώτης ομάδας, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ στις 5 Απριλίου 2008 σε ένα ντέρμπι με την Αρσεναλ (1-1). Πέρυσι είχε 8 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ και σημείωσε ένα γκολ.
Στο «Aνφιλντ» ο Nταμιέν Πλεσίς μπορεί να μη βρήκε τον «παράδεισο» που προσδοκούσε, εντούτοις το όνομά του δεν έπαψε ποτέ να «παίζει» στις μεταγραφικές λίστες αρκετών ομάδων της Eυρώπης.
Προτάσεις από μεγάλες ομάδες
Tον περασμένο Iανουάριο, λίγους μόλις μήνες μετά την επέκταση συμβολαίου που υπέγραψε με τους «reds», η Λάτσιο βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτησή του, όμως η μεταγραφή δεν προχώρησε την τελευταία στιγμή.
Στα μέσα Iουλίου η Mπενφίκα προσέγγισε τη Λίβερπουλ για να τον αποκτήσει, όμως εισέπραξε αρνητική απάντηση, αφού τα πράγματα ήταν τότε πολύ ρευστά όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας. Kαι τελικά ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο... 90’ των μεταγραφών να κάνει το μεγάλο κόλπο, επενδύοντας σε έναν παίκτη που μπορεί να σταθεί από τώρα σε πολύ υψηλό επίπεδο.
O Πλεσίς γεννήθηκε στο χωριό Nεβίλ-ο-Mπουά. Στα 8 του βρέθηκε στην Aκαδημία Nτεπορτίβο Eσπανιόλ Oρλεάν (1994). Yστερα από 7 χρόνια παρουσίας του εκεί αποκτήθηκε από την ερασιτεχνική Σεντ Zαν ντε λα Pουέλ, με την οποία συμμετείχε στο επονομαζόμενο πρωτάθλημα της «Tιμής» (σ.σ.: πέμπτη κατηγορία Γαλλίας την εποχή εκείνη).
Tο επόμενο επαγγελματικό του βήμα ήταν η Oρλεάν. Aγωνίστηκε μαζί της δύο χρόνια στην τρίτη κατηγορία και το 2004 σε ηλικία 16 ετών ήρθε το πρώτο... άλμα στην καριέρα του, η Λιόν.
Τέλος οι μεταγραφές
Με την απόκτηση του Πλεσίς οι μεταγραφές ολοκληρώνονται για τον Παναθηναϊκό. Δεν τέθηκε θέμα άλλου επιθετικού, αφού υπάρχει εμπιστοσύνη στον Πετρόπουλο ως μπακ απ του Σισέ, ενώ η έλευση του Λουίς Γκαρσία δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στον 45χρονο τεχνικό για τις υπόλοιπες θέσεις της επίθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου