Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η νέα μόδα των Παριζιάνων



Διασκέδαση στις… κατακόμβες της πόλης!

Οι Παριζιάνοι λάτρεις της διασκέδασης έχουν τα δικιά τους -στην κυριολεξία underground- στέκια. Οι κατακόμβες της γαλλικής πρωτεύουσας είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο συγκέντρωσης όχι μόνο των… εναλλακτικών νέο-γκόθικ αλλά και των ανθρώπων της υψηλής κοινωνίας.


Κάτω από την πλατεία του Τροκαντερό, είκοσι πέντε μέτρα κάτω από το νεκροταφείο Montparnasse, ακόμα και κάτω από το Κογκρέσο υπάρχουν τούνελ που συνδέουν τον «αντικατοπτρισμό» της Πόλης του Φωτός με τα «σπλάχνα» της.

Σε ένα δίκτυο από σήραγγες και σπήλαια, με συνολικό μήκος σχεδόν τριακοσίων χιλιομέτρων, χιλιάδες Γάλλοι απολαμβάνουν παράνομα εκλεκτά δείπνα, προβολές ταινιών, γιορτές και συναυλίες.

Παράνομα, επειδή η νομαρχία έχει απαγορεύσει την είσοδο στις κατακόμβες και όσοι συμμετέχουν παίζουν στην ουσία με τον κίνδυνο να κληθούν ανά πάσα στιγμή να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο, που φτάνει τα χίλια ευρώ.

Ενώ λοιπόν για κάποιους η υπόγεια πόλη μοιάζει με κόλαση, γεμάτη ποντίκια, αστέγους και κινδύνους, για κάποιους άλλους αποτελεί τον ιδανικό τρόπο διασκέδασης, η οποία ξεκινά αμέσως μετά τη δύση του ηλίου.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου