Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου το Pro Evolution Soccer 2011

Έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου το Pro Evolution Soccer 2011
Η Konami έκανε διαθέσιμο στο booth της το Pro Evolution Soccer 2011 στο ευρύ κοινό, μέσω ενός demo όπου οι οπαδοί του ποδοσφαίρου μπορούν να παίξουν έναν φιλικό αγώνα 1-2 παικτών για να τσεκάρουν τις νέες αλλαγές. ......

Παραδόξως, το PES 2011 θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από το Fifa 11 την φετινή σεζόν, κι όλα αυτά ενώ χρειάζεται επειγόντως έναν πλήρη ανασχεδιασμό στο gameplay, τις ομάδες και τις online υπηρεσίες. To θετικό βέβαια είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει ελληνική περιγραφή αγώνα.

Ποιες ομάδες θα υπάρχουν φέτος

Πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε ποια πρωταθλήματα θα υπάρχουν φέτος στο παιχνίδι. Η απάντηση είναι απλή. Η EA Sports έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά δικαιώματα του Γερμανικού πρωταθλήματος για το Fifa 11 κι εξακολουθεί με την πρόσφατη συμφωνία της να έχει και τα δικαιώματα ονομάτων των αγγλικών ομάδων. Επειδή όμως υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αναλυτικά θα ισχύσουν τα εξής.

- Ιταλικό πρωτάθλημα
- Αγγλικό πρωτάθλημα: με σωστά ονόματα σε Manchester United και Tottenham
- Ισπανικό πρωτάθλημα με σωστά ονόματα στις 14 μεγάλες ομάδες
- Ολλανδικό πρωτάθλημα
- Γαλλικό πρωτάθλημα
- Από το Γερμανικό θα υπάρχουν: Bayern, Schalke (ως Ruhr), Werder Bremen (ως Weser).
- Από Πορτογαλία: Benfica, Porto, Sporting
- Από Αργεντινή: Boca Juniors, River Plate, Banfield, Colon, Estudiantes, Lanus, Newell’s Old Boyz, Velez Sarsfield
- Από Βραζιλία: Cruzeiro, Corinthians, Flamengo, Internacional, Sao Paulo
- Από Μεξικό: Chivas, Estudiantes, Motnerrey, San Luis, Monarcas
- Από Βολιβία: Blooming, Bolivar, Real Potosi,
- Κι ακόμη: Τρεις ομάδες από Χιλή, τρεις από Κολομβία, τρεις από Εκουαδόρ, τρεις από Περού, τρεις από Ουρουγουάη και τρεις από Βενεζουέλα.

Αυτές είναι οι ομάδες που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Αναμένεται φυσικά να επιβεβαιωθούν και ομάδες από Ελλάδα, Δανία, Τσεχία, Ρουμανία, Τουρκία, Βέλγιο , Ρωσία, Σουηδία, Ουκρανία και διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθότι εκεί η EA Sports δεν κατέχει κάποιες αποκλειστικότητες.

Από γήπεδα, θα υπάρχουν τα Old Trafford, Camp Nou, Santiago Bernabeu, da Luz, Dragao, Jose Alvalade, El Monumental, Stade Louis II, Amsterdam Arena, Saitama Stadium 2002, Giuseppe Meazza, San Siro και Olympico. Θα υπάρχουν επίσης το Konami Stadium, συν άλλα 10 γήπεδα με ψεύτικα ονόματα, ελλείψει δικαιωμάτων.

Multiplayer

Στο ανανεωμένο Online mode του PES, θα μπορούν να παίξουν μέχρι 8 παίκτες ταυτόχρονα (πέρυσι ήταν μέχρι 4). Η Konami έχει δηλώσει επίσης πως έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες των servers, αλλά θα είναι απόλυτα σίγουρη για αυτές μόλις το παιχνίδι βγει live. Φέτος θα έχουμε περισσότερα modes κι ένα από αυτά θα είναι και μία πιο εύκολη συμμετοχή στα τουρνουά της Konami, που πέρυσι αποτελούσαν ερωτηματικό.

Όσο για το Online Master League, όλοι οι κάτοχοι του Pro Evolution Soccer που συνδέονται online, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό! Υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν πέντε κατηγορίες και καθεμία από τις οποίες θα έχει μέσα τις χιλιάδες χρήστες. Καθένας από εσάς θα εισάγεται σε ένα πρωτάθλημα, ανάλογα με το rank του, που θα ρυθμίζετε από νίκες, ισοπαλίες και ήττες. Αν θέλετε να παίξετε έναν online αγώνα, απλά θα επιλέγετε τον χρήστη απ’ την ανάλογη λίστα και θα του στέλνετε την σχετική πρόσκληση. Αν όλα αυτά υλοποιηθούν χωρίς προβλήματα, τότε η online εμπειρία σας φέτος με το Pro Evolution θα απογειωθεί στα ύψη.

Gameplay

Έχοντας την ευκαιρία να κάτσουμε με τις ώρες πάνω απ’ το τελευταίο demo του Pro Evolution Soccer, παρατηρήσαμε αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με την beta που είχαμε παίξει ένα μήνα πριν. Καταρχήν οι πάσες και τα σουτ λειτουργούν πάρα πολύ σωστά και η μπάλα κατευθύνεται εκεί που την θέλετε. Πλέον όλα εξαρτώνται απ’ την δύναμη που θα θέσετε στην μπάλα, αλλά και από την ατομική ικανότητα κάθε παίκτη. Αν τερματίσετε την δύναμη της συρτής πάσας, τότε η μπαλιά μπορεί να φύγει μπροστά σαν να ήταν προωθημένη στον κενό χώρο. Με αρκετή εξάσκηση αυτή είναι μια καλή μέθοδος για να ξεγελάσετε τον αντίπαλο, τουλάχιστον αν παίζετε κόντρα στην A.I. του παιχνιδιού.

Τα animations των παικτών έχουν αλλάξει, καθώς σχεδόν όλα είναι πλήρως καινούργια. Απ’ την άλλη, στην ανταπόκριση χειρισμού υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση ολίγων δευτερολέπτων, λιγότερη σε σχέση με το περυσινό PES, μεγαλύτερη όμως σε σύγκριση με το φετινό Fifa. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ότι όταν η μπάλα είναι στον αέρα και βρίσκεστε σε θέση για σουτ, τότε ο παίκτης σας θα κάνει μια ειδική κίνηση, όπως π.χ. η κεφαλιά-ψαράκι, ώστε να καλύψει την απόσταση και να μην χαθεί η μπαλιά. Αντίθετα, έτυχε να δούμε σε ορισμένες σέντρες, οι παίκτες μας να μην σηκώνουν το πόδι τους για να κάνουν κοντρόλ, κάτι που επίσης χρειάζεται βελτίωση.

Τα τζαρτζαρίσματα λειτουργούν όπως πρέπει, ώστε κάθε παίκτης ανάλογα με την ταχύτητα και τον σωματότυπό του, να μπορεί να πάρει πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της μπάλας. Αυτή η αλλαγή ωστόσο, δημιούργησε ένα άλλο πρόβλημα που συμβαίνει σπάνια, αυτό της σύγκρουσης των συμπαικτών μεταξύ τους. Φυσικά μέχρι την τελική έκδοση έχουμε δρόμο ακόμα.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά και στην νέα οθόνη τακτικών. Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ακούσει για το νέο σύστημα drag & drop που θα εφαρμοστεί από φέτος και θα αναρωτιέστε πως θα γίνει αυτό στις κονσόλες, όπου δεν υπάρχει mouse.

Η απάντηση είναι απλή. Με το αριστερό analog stick του χειριστηρίου σας. Η διαφορά λοιπόν τώρα είναι ότι για να ορίσετε που θα σταθούν οι παίκτες σας στο γήπεδο, πρώτα τους επιλέγετε και με το βελάκι που θα εμφανιστεί τους στέλνετε στη νέα θέση τους.

Οι πολυδιαφημισμένες προγραμματισμένες τακτικές της Konami είναι κάτι πολύ απλό που επίσης θα αποτελέσει highlight. Οι τακτικές αυτές ορίζονται από μία οθόνη, στην οποία υπάρχουν χρωματιστές μπάρες που θυμίζουν τις αντίστοιχες μπάρες loading των περισσοτέρων games. Αυτό που κάνετε ουσιαστικά είναι να ορίζετε τι τακτική θα ακολουθεί η ομάδα σας κάθε τέταρτο. Μπορεί για έναν εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ajax, να παίξετε από το 0’ έως το 15’ άμυνα, από το 15’ έως το 30’ αντεπιθέσεις κι από εκεί και ύστερα φουλ επίθεση. Όλα μπορούν να προγραμματιστούν εξ αρχής και φυσικά να τα αλλάξετε πάνω στη ροή του αγώνα. Το θέμα βέβαια είναι ότι σε ένα ποδοσφαιράκι αφενός μεν πρέπει να παίζεις μονίμως φουλ επίθεση κι αφετέρου δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί στην πορεία του ματς. Μην ξεχαστούμε δηλαδή και βάλουμε στο ’75 φουλ άμυνα, την ώρα που το σκορ είναι 1-1 και παίζεται η πρόκριση.

Κυκλοφορία

Το Pro Evolution Soccer 2011 θα κυκλοφορήσει τελικά στην Ευρώπη στις 30 Σεπτεμβρίου, για PC, Playstation 3, Xbox 360, Wii, Playstation 2 και PSP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου