Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια


Το... φετίχ του καλοκαιριού που αφήνει τα σημάδια του σε όλο το σώμα ακούει στο όνομα κουνούπι. Οι ενοχλητικοί αυτοί επισκέπτες πλέον είναι δύσκολοι αντίπαλοι, αφού έχουν γίνει ανθεκτικοί στις ταμπλέτες και τα φιδάκια. Εδώ θα βρείτε μεθόδους που ίσως σας απαλλάξουν από την επίθεση των κουνουπιών και κοιμηθείτε ένα ήρεμο βράδυ Αυγούστου. ......

Φορέστε ειδικά εντομοαπωθητικά ρούχα!

Μην το γελάτε, υπάρχουν στην αγορά και λέγονται Buzz Off! Το ρούχο αυτό περιέχει μια ειδική συνθετική χημική ουσία  σαν αυτές που έχουν τα κοινά εντομοκτόνα.

Τα ρούχα αυτά διατηρούνται σε άριστη κατάσταση για δύο εβδομάδες, αν φοριούνται συνέχεια, και για μερικούς μήνες αν γίνεται σπάνια χρήση.

Αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών που έχουν άρωμα λουλουδιού ή φρούτου

Ένα άρωμα, ένα αντιηλιακό, ένα σαμπουάν ή ένα αφρόλουτρο με άρωμα από στοιχεία της φύσης σας κάνει εύκολο θύμα. Και αυτό γιατί το κουνούπι μπορεί να σας μπερδέψει με... φυτό και να έρθει κατ' ευθείαν πάνω σας. Ακόμα και το απορρυπαντικό θα πρέπει το καλοκαίρι να αποκλείει κάθε είδους αρωματικό φυτό γιατί η μυρωδιά στα ρούχα μένει! Αντ' αυτού προτιμήστε άοσμα σαπούνια και καλλυντικά.

Μην τρώτε πολύ αλατισμένα φαγητά

Τα αλατισμένα φαγητά αυξάνουν τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στον οργανισμό, το οποίο αποβάλλεται μέσω του ιδρώτα. Αν έχετε φάει, έχει ζέστη και ιδρώσετε, το τσίμπημα το έχετε σίγουρο, αφού τα κουνούπια μυρίζουν τον ιδρώτα από τα 30 μέτρα.

Αλειφτείτε με ευκάλυπτο

Το πλέον φυσικό εντομοαπωθητικό είναι ο ευκάλυπτος, αφού περιέχει την ουσία των τεχνητών εντομοαπωθητικών, χωρίς τα τοξικά. Μπορείτε να καλύψετε όλο σας στο σώμα χωρίς κίνδυνο, μόνο προσέξτε στα μάτια, γιατί μπορεί να ερεθιστούν λίγο.

Αουτάν και λοιπά εντομοαπωθητικά

Αν όλα τα υπόλοιπα μέχρι στιγμής δεν έχουν πιάσει, υπάρχει και το εντομοαπωθητικό του εμπορίου , τα οποία μπορεί να περιέχουν ουσίες που δεν είναι και οι καλύτερες για την υγεία του ανθρώπου, όμως είναι αποτελεσματικά στη διατήρηση της ψυχικής σας ηρεμίας από το “ζζζζ” των κουνουπιών! 


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου