Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Τίτλοι τέλους για την Πατρίτσια Νιλ

Τίτλοι τέλους για την Πατρίτσια Νιλ

Πέθανε στα 84 της η διάσημη ηθοποιός

Τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ και υπήρξε υποψήφια για ακόμα ένα. Έπαιξε στο πλάι διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ, έζησε έναν παθιασμένο έρωτα με τον Γκάρι Κούπερ και έμεινε 30 χρόνια παντρεμένη με τον Βρετανό συγγραφέα Ρόαλντ Ντάλ.

Η Πατρίτσια Νιλ, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών από καρκίνο των πνευμόνων, κέρδισε ένα βραβείο Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία «Hud» του 1963 δίπλα στον Πωλ Νιούμαν, ενώ έπαιξε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση στο πλάι διάσημων πρωταγωνιστών όπως ο Ρόναλντ Ρίγκαν,  ο Τζον Γουέιν και ο Τάιρον Πάουερς.

Η Νιλ συνδέθηκε ερωτικά με τον Γκάρι Κούπερ, με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στις ταινίες «The Fountainhead» και «Bright Leaf». Η σχέση τους όμως έληξε άδοξα όταν έμαθε γι αυτήν τη σύζυγος του Κούπερ αφήνοντας συντετριμμένη τη Νιλ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η ηθοποιός ήταν παντρεμένη για 30 χρόνια με τον Βρετανό συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ, με τον οποίο απέκτησε πέντε παιδιά. Η ζωή της επιφύλασσε όμως και πολύ δύσκολες στιγμές, όταν ο γιος της χτυπήθηκε από ταξί όταν ήταν μόλις 4 μηνών, ενώ η κόρη της Ολίβια έχασε τη ζωή της σε ηλικία 7 χρονών από ιλαρά.

Η Νιλ έπαθε τρία μεγάλα εγκεφαλικά ενώ ήταν έγκυος στο 5ο παιδί τους και παρέμεινε σε κώμα για τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο με τη βοήθεια του συζύγου της συνήλθε και έφερε στον κόσμο την κόρη τους Λούσι. Μάλιστα συνέχισε να παίζει και απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ, στην ταινία «The Subject Was Roses».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου