Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εντοπίστηκαν οστά σε πηγάδι στη Λευκωσία


Σε αδιευκρίνιστο αριθμό Τουρκοκυπρίων εκτιμάται ότι ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν σε πηγάδι κοντά στη Λευκωσία από κλιμάκιο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοούμενων.

Οι έρευνες του κλιμακίου διεξάγονται σε ένα σύμπλεγμα τριών πηγαδιών και υπόγειων στοών που αποτελούσαν μέρος παλαιού συστήματος ύδρευσης και άρδευσης, σε σημείο της περιοχής «Παρισινού» της Λευκωσίας.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τεμάχια οστών και όχι πλήρεις σκελετοί, γεγονός που, σύμφωνα με τους ειδικούς, εξηγείται είτε από τη ρίψη μπαζών στα πηγάδια κατά τη μετέπειτα διεξαγωγή κατασκευαστικών έργων είτε από το ενδεχόμενο αλλοίωσης του πυθμένα.
Το κλιμάκιο ξεκίνησε τις έρευνες μετά από πληροφορίες που έδωσαν πολίτες ότι αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί για ενταφιασμό Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν στις διακοινοτικές ταραχές.
Στόχος της ΔΕΑ είναι να ολοκληρώσει τις εργασίες των εκσκαφών, προκειμένου η Λεωφόρος Λευκοθέου, στην οποία έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία, να ανοίξει εκ νέου στα τέλη του Αυγούστου, όταν και θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους χιλιάδες παραθεριστές που τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου