Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Υπόθεση Κυριακού














Πριν από ένα χρόνο ανακοινώθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου το οποίο, απορρίπτοντας αίτημα αναβολής, καταδίκασε ερήμην τον πρόεδρο της ΕΟΕ και πρόεδρο του ομίλου ANT1 κ. Μίνωα Κυριακού σε φυλάκιση 48 μηνών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ
χωρίς αναστολή για υπόθεση αυθαίρετων κτισμάτων. Αρχικά, οι συνήγοροι του κ. Κυριακού είχαν ζητήσει αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης επικαλούμενοι ασθένειά του, ωστόσο ο πρόεδρος απέρριψε το αίτημα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΟΕ να καταδικαστεί ερήμην. Οι κατηγορίες αφορούσαν πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις του νόμου περί αιγιαλού και σχετίζονταν με κτίσματα στην περιοχή Ερμιονίδα, στη θέση Μετόχι Αγίου Αιμιλιανού. Με δεδομένο ότι η ποινή δεν ήταν εξαγοράσιμη, αλλά άμεσα εκτελεστή, βάσει του νόμου, τα αστυνομικά όργανα θα έπρεπε να αναζητήσουν τον κ. Κυριακού και να τον οδηγήσουν στις φυλακές. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε μία εβδομάδα (σ.σ. τότε συνεδρίαζε το αρμόδιο δικαστήριο) προκειμένου ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 να υποβάλει, ως εδικαιούτο, αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε πριν από ενάμιση χρόνο καταδικάσει τον κ. Κυριακού για πολεοδομικές παραβάσεις που αφορούσαν το ίδιο κτίσμα. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα ζήτησε να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα αποσπάσματα των πρακτικών και της απόφασης προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της νομαρχίας που δεν είχε προβεί στην κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος.
Προσφάτως η Ολομέλεια των Εφετών επέβαλε στον κ. Μίνωα Κυριακού πρόστιμο 100.000 έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου