Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Νέος σούπερ ιός ανθεκτικός σε ισχυρά αντιβιοτικά


Ένας νέος σούπερ ιός, ανθεκτικός ακόμα και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά, εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία και απειλεί με παγκόσμια εξάπλωση!


Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, το βακτήριο δημιουργείται από το ένζυμο NDM-1 και μεταφέρθηκε στην Γηραιά Αλβιόνα από ασθενείς που ταξίδεψαν στην Ινδία και το Πακιστάν για επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Τουλάχιστον 17 από τους 37 ασθενείς με τον ιό είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν το περασμένο έτος και 14 από αυτούς είχαν υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική. Η μόλυνση σε ορισμένους από αυτούς τους ασθενείς ήταν ήπιας μορφής, ενώ άλλοι νόσησαν βαριά και σε κάποιους διαπιστώθηκε μόλυνση του αίματός τους.

Αν και έχουν αναφερθεί μόνο 50 περιπτώσεις, οι ειδικοί δεν αποκλείουν παγκόσμια εξάπλωση. Μάλιστα, στην Βρετανία έχει μεταδοθεί από ασθενή σε ασθενή, ενώ παρόμοιες μολύνσεις έχουν εντοπιστεί σε ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία και Αυστραλία.

Το NDM-1 μπορεί να εντοπιστεί σε αποικίες βακτηριδίων, όπως το Ε.coli και μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλα στελέχη ιών που ήδη είναι ανθεκτικά σε αντιβιοτικά.
Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπισή του είναι η έγκαιρη διάγνωση και η επιβολή καραντίνας, η απολύμανση χώρων και νοσοκομειακών εργαλείων, καθώς και το καλό πλύσιμο των χεριών με αντιβακτηριδιακό σαπούνι.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου