Επικοινωνία στο : filoksenoblog@yahoo.gr

''Live Scores''


powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Κατεδάφιση σπιτιών στη Χαλκιδική..


 
Την κατεδάφιση των παράνομων πολυτελών κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί από εταιρεία της Β. Ελλάδος αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα η Ολομέλεια του
Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίπτοντας έτσι τις αιτήσεις τριτανακοπών που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών εντός της δασικής και παραθαλάσσιας περιοχής Σταυρονικήτα (Κασσάνδρα) Χαλκιδικής.

Σε διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, το ΣΤΕ αποφάσισε την κατεδάφιση των 21 συγκεκριμένων κατοικιών, καθώς οι οικοδομικές άδειες σύμφωνα με τις οποίες.. ανεγέρθηκαν κρίθηκαν αμετάκλητα παράνομες.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών ζητούσαν να ανατραπούν παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που είχαν κρίνει ότι είναι παράνομη η ανέγερση των 21 βιλών αλλά το ΣΤΕ έκρινε ότι οι παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι ορθές.

Τέλος, η Ολομέλεια έκρινε ότι η οικοπεδοποίηση και γενικότερα η χρησιμοποίηση για οικιστικούς σκοπούς ιδιωτικών ή δημόσιων δασών, που συνεπάγεται εξάλειψη της δασικής μορφής τους, απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου